Podpredsedníčka vlády Vašáková: "Nemyslím si, že stredajšie rokovanie vlády bude posledné"

NETKY.SK • 18 Október 2023, 16:30 • 2 min
Podpredsedníčka vlády Vašáková: "Nemyslím si, že stredajšie rokovanie vlády bude posledné"

BRATISLAVA - Podpredsedníčka vlády Lívia Vašáková si nemyslí, že stredajšie rokovanie vlády odborníkov bude posledné. Ráta sa podľa nej ešte s jedným rokovaním. Uviedla to pred rokovaním vlády. Zároveň je spokojná so svojou päťmesačnou prácou v oblasti plánu obnovy a eurofondov.

slovakia

left justify in out

Ďalšia budúcnosť ministra pôdohospodárstva Jozefa Bíreša je otvorená. Nevylúčil ani svoj návrat na Štátnu veterinárnu a potravinovú správu SR. O potenciáli svojho nástupcu povedal, že vždy záleží na tom, aké zázemie si minister vytvorí a akými ľuďmi sa obklopí.

Šéf envirorezortu Milan Chrenko sa vráti na svoje predchádzajúce pôsobisko do Európskej environmentálnej agentúry, ktorá sídli v dánskej Kodani. "Podarilo sa nám stihnúť veľa vecí, ktoré sme si predsavzali. Snažil som sa viesť rezort tak, že ochrana životného prostredia a adaptácia na zmenu klímy sú príležitosťou pre ľudí a biznis," podotkol Chrenko. Verí, že sa v rozbehnutých veciach bude pokračovať ďalej.

Ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Soňa Gaborčáková chce ostať v pôsobiť v sociálnej oblasti. Ministerka kultúry Silvia Hroncová plánuje takisto pracovať naďalej v oblasti kultúry a spolupracovať s kultúrnou obcou.

"Bol som štátny zamestnanec a tam sa aj v zmysle zákona o štátnej službe vrátim a budem pokračovať v štátnej službe na ministerstve zahraničných vecí. Zatiaľ si nevieme predstaviť, čo tam máme očakávať," povedal šéf rezortu obrany Martin Sklenár. Chce si tiež dopriať pár dní voľna.

Minister hospodárstva Peter Dovhun odovzdá novému ministrovi agendu a vráti sa naspäť do Slovenskej elektrizačnej prenosovej sústavy, odkiaľ bol uvoľnený.

Šéf rezortu diplomacie Miroslav Wlachovský sa po odovzdaní funkcie najprv chystá na dovolenku. "Chcem si oddýchnuť a upratať si veci v hlave a potom sa rozhodnem, akým smerom sa budem ďalej pohybovať. Podľa toho, kto bude nástupca a akým spôsobom sa s ním bude dať rozprávať, uvidím, aký bude môj ďalší postup," povedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: HNonline
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies