Srdcervúce FOTO: Rodičia sa rozlúčili so svojím predčasne narodeným dieťatkom

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 17:00 • 2 min
Srdcervúce FOTO: Rodičia sa rozlúčili so svojím predčasne narodeným dieťatkom

LONDÝN – Tracy a Phil Stephensonoví (28) zverejnili na internete dojemnú fotografiu, na ktorej sa rozlúčili so svojím synom, ktorý sa narodil mŕtvy.

slovakia

left justify in out

img

 

Dôvod prečo fotografiu uverejnili je ten, že si myslia, že ich dieťa ešte mohlo žiť a chcú tak pomôcť ostatným.

Britský pár usiloval o dieťa dlhých päť rokov. Tracy nakoniec otehotnela po druhom pokuse na umelom oplodnení. 

Najskôr vyzeralo všetko dobre, dieťatko aj matka boli podľa lekárov zdraví.

 

Keď však Tracy išla v 20. týždni na ultrazvuk, lekári zistili, že chlapec nerastie tak, ako by mal. Vážil iba 223 gramov. Lekári prišli na to, že matka mala príliš hustú krv, ktorá zabraňovala prísunu živín pre dieťa, a tak nasadili liečbu.

 

Chlapec potreboval pribrať aspoň na 500 gramov, avšak v 27 týždni tehotenstva zomrel. „Musel som porodiť prirodzenou cestou, aj keď som vedela, že je mŕtvy,“ zdôverila sa Tracy a dodala: „Aj napriek tomu to bola úžasná skúsenosť. Konečne sme videli, ako naše dieťa vyzerá a Phil prestrihol pupočnú šnúru. Strávili sme hodiny tým, že sme ho držali, bozkávali a pozerali sa na neho.“

 

img

 

Tracy a Phil sú presvedčení, že keby sa v rannom štádiu tehotenstva robilo viac ultrazvukov, ich chlapček by ešte žil. A tak sa rozhodli spísať petíciu, pod ktorú sa podpísalo už viac ako 40-tisíc ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies