Športovci dostanú za vlaňajšie úspechy od štátu vyše 300.000 eur

NETKY.SK • 20 Február 2013, 12:28 • 2 min
Športovci dostanú za vlaňajšie úspechy od štátu vyše 300.000 eur

Športovci dostanú za vlaňajšie úspechy od štátu vyše 300. 000 eur - Ostatné športy Športovci, ktorí vlani dosiahli úspechy, dostanú od štátu spolu 327.

slovakia

left justify in out

img

Športovci, ktorí vlani dosiahli úspechy, dostanú od štátu spolu 327.597 eur. Odmeny pre ocenených reprezentantov schválila vláda SR na dnešnom rokovaní.

"Celkovo navrhujeme oceniť 242 športovcov v individuálnych športoch a jedno družstvo v kolektívnom športe (ľadový hokej mužov)," uviedlo v materiáli ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu. Finančné prostriedky pôjdu z kapitoly práve tohto rezortu. Úspešných športovcov prijme aj premiér Robert Fico (Smer-SD).

Športovci, ktorých navrhli na ocenenie, získali celkove 24 titulov majstrov sveta, 13 titulov majstrov Európy, deväť titulov juniorských majstrov Európy, deväť titulov juniorských majstrov sveta a jeden titul na zimných olympijských hrách mládeže. V roku 2012 sa uskutočnili aj XXX. olympijské a XIV. paralympijské hry v Londýne. Slovenských reprezentantov, ktorí tam dosiahli úspechy, však už štát ocenil vlani. Podľa údajov ministerstva školstva dostali spolu takmer 330.000 eur.

Na základe materiálu, ktorý dnes schválila vláda, dostanú odmenu športovci a družstvá v kolektívnych športoch, ktorí získali v roku 2012 umiestnenia na 1. až 3. mieste na majstrovstvách sveta, majstrovstvách Európy vrátane juniorov a vekových kategórií do 21 a 23 rokov, Olympijských hrách mládeže, Európskych hrách mládeže zdravotne znevýhodnených športovcov, akademických majstrovstvách sveta a turnajoch Grand Slam v tenise.

Oproti predchádzajúcim rokom boli kritériá upravené v tom, že sa oceňuje len jedno, a to najhodnotnejšie umiestnenie, ktoré športovec dosiahol. Za prvé miesto na majstrovstvách sveta v olympijských, paralympijských a deaflympijských športoch a disciplínach dostanú športovci 6600 eur, za striebornú priečku 3300 eur a za bronzovú 1600 eur. Tí, ktorí boli na 1. mieste na majstrovstvách Európy, získajú 3300 eur, za 2. miesto dostanú 1660 eur a za tretie 840 eur. Za umiestnenie v neolympijských športoch je ocenenie nižšie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies