Odstránenie čiernej skládky má pomôcť ľuďom aj prírode

NETKY.SK • 7 Február 2019, 16:26 • 2 min
Odstránenie čiernej skládky má pomôcť ľuďom aj prírode

JASOV – Na sanáciu nelegálnej skládky získala koncom minulého roka obec Jasov v okrese Košice - okolie nenávratný finančný príspevok vo výške približne 50.000 eur.

slovakia

left justify in out

Ako potvrdil starosta Marián Dzurik, v projekte bývalého vedenia obce pokračujú, aktuálne pripravujú podklady potrebné na vyhlásenie verejného obstarávania.

 

Takzvaná čierna skládka je podľa odborného radcu starostu Tibora Horvátha dlhodobým problémom. "Nachádza sa na okraji obce, z cesty ju nevidieť. Je to blízko rómskych obydlí," povedal s tým, že situácia sa pomaly stabilizuje a odpad nepribúda.

 

img

 

"Keď sa odstráni, budeme pokračovať v tom, aby sme dosiahli 100-percentnú udržateľnosť. Postupnými opatreniami sa nám to darí už aj teraz. Pribudli ďalší pracovníci na aktivačných prácach, starosta tiež navýšil počet veľkokapacitných kontajnerov a pomáha aj mestská občianska hliadka, ktorá situáciu nielen monitoruje, ale robí aj osvetu," vysvetlil.

 

Celkové oprávnené výdavky na realizáciu hlavnej aktivity projektu z eurofondov predstavujú sumu 52.677,48 eura, spoluúčasť obce tvorí päť percent.

 

Cieľom je zvýšiť počet rómskych domácností s prístupom k zlepšeným podmienkam bývania, ako aj eliminovať nepriaznivé vplyvy nelegálnej skládky odpadu na životné prostredie a následne aj zdravotný stav občanov žijúcich v jej okolí.

 

Podľa projektu by sa mali zlepšiť podmienky bývania prostredníctvom spomínanej sanácie 1760 obyvateľom marginalizovanej rómskej komunity.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona