Ukrajina v plameňoch. Obe strany konfliktu hľadajú vinníka

NETKY.SK • 14 Júl 2022, 15:15 • 2 min
Ukrajina v plameňoch. Obe strany konfliktu hľadajú vinníka

CHERSON - Ruská okupačná správa v juhoukrajinskom Chersone v stredu obvinila ukrajinskú armádu, že na poliach zapaľuje obilie a kladie tam míny.

slovakia

left justify in out

Hlavný predstaviteľ Chersonskej oblasti, Rus Vladimir Saldo spresnil, že úroda pšenice v Chersonskej oblasti dosiahne nanajvýš 1,2 milióna ton oproti očakávanému objemu 1,4 milióna ton. To by znamenalo, že sa v Cherkone kvôli požiarom urodí o 200.000 ton nižšia úroda ako zvyčajne. Chersonská oblasť pritom patrí medzi najvýznamnejšie poľnohospodárske regióny na Ukrajine a takmer celú ju okupuje Rusko.

 

Prečítajte si aj: Minister obrany nariadil zvýšiť pripravenosť armády

 

img

 

Ukrajinské orgány obviňujú Rusko, že to ono zapaľuje obilie na ukrajinských poliach, kradne úrodu a blokuje vývoz obilia po mori. Moskva všetky tieto obvinenia odmieta. Rusi naopak tvrdia, že obilie zapaľujú samotní ukrajinskí vojaci, ktorí majú podľa nich aj zamínovavať polia s obilím. 

 

Slovenský minister zahraničných vecí Ivan Korčok v stredu na stretnutí ministrov Central 5 v Budapešti zopakoval, že je neprípustné, aby celý svet a osobitne Afrika doplácali na ruskú agresiu na Ukrajine nedostatkom potravín.

 

Mohlo by vás zaujímať aj: NAKA mala nájsť pozostatky obávaného mafiána!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies