Mal veľmi ľahký priebeh COVID-u a priznáva, že mu ho priťažila len panika

NETKY.SK • 24 August 2020, 12:21 • 2 min
Mal veľmi ľahký priebeh COVID-u a priznáva, že mu ho priťažila len panika

28-ročný Slovák z okresu Spišská Nová Ves sám prežil COVID-19. Pripomína, však, že išlo v podstate o ľahkú chorobu, ktorú mu znepríjemňovala len panika.

slovakia

left justify in out

Médiá často počas informovania o novom koronavíruse prinášali zábery na truhly či na pohľad na ľudí napojených na pľúcnu ventiláciu. Prinášame aj pohľad pracovníka, ktorý bol zamestnaný v Rakúsku. Priznáva, že médiá mu pre jeho priebeh choroby urobili skôr medvediu službu.

 

Takmer obyčajná chrípka

Slovák z Hrabušíc je presvedčený, že ak by nepozeral katastrofické správy či nečítal panické titulky, tak by pre neho COVID-19 bola len obyčajná chrípka. Podľa neho práve správy z médií spôsobili, že koronavírus v hlave príliš prežíval. Práve panika v priebehu jeho choroby mu stav zhoršovala.

 

img

 

Smiešny priebeh

Keď Denis prišiel s partiou kolegov na Slovensko, vedeli, že musia absolvovať karanténu. Preto si objednali chatku. „Sme zodpovední, dospelí ľudia, samozrejme,“ povedal s tým, že už po dvoch dňoch pobytu na spozoroval príznaky. No prízvukuje, že ľahké. „Ja som mal smiešny priebeh, aj tí ďalší, čo tam boli.“

 

Médiá mu pohoršili

Denis ľutuje, že pozeral v tom období televíziu a čítal noviny. „Tým, že som videl v médiách všetky tie články a videá o tom, ako ľudia umierajú na posteliach, tak som panikáril. A mal som zlé pocity. Doslova som panikáril. Cítiil som sa strašne zle už. Už som sa triasol od nervov, že v noci zomriem,“ zdôraznil s tým, že médiá mu vôbec nepomohli a rovnako to videli aj ďalší štyria. „Bolo im dobre.  Trošku sa im zhoršil stav, ale začali panikáriť.“

 

 

Dusenie z paniky

28-ročný Hrabušičan vo videu opísal, že ho boleli ho svaly, hlava, a mal trochu zvýšená teplota na 37 a pol. A všetko pokazili myšlienky v hlave. „Keď som potom začal panikáriť, tak v noci som sa napríklad zobudil s tým, že sa nemôžem nadýchnuť,“ povedal s tým, že pomohlo mu to, že sa prestal báť a živiť paniku. „Sadol som si na posteľ, upokojil sa a bolo dobre,“ zdôraznil s a dodal, že toto bol len jediný moment takéhoto zlého stavu, ktorý prežil. „Tam bolo 80 % panika. Za tým si stojím,“ doplnil.

 

Ochranné pomôcky pred koronavírusom si môžete objednávať na shop.netky.sk. Na sklade sú dezinfekčné gély, ale aj ochranné rúška - jednorázové i textilné.

 

Prečítajte si aj to, aký pozitívny vplyv má COVID-19 na Japonsko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies