Spolujazdec Petra Sagana má psychické problémy, čo bude s jeho kariérou?

NETKY.SK • 5 Apríl 2019, 16:11 • 2 min
Spolujazdec Petra Sagana má psychické problémy, čo bude s jeho kariérou?

LONDÝN - Britský cyklista Peter Kennaugh momentálne neprežíva pozitívne obdobie. Dvadsaťdeväťročný člen nemeckého zoskupenia Bora-Hansgrohe sa rozhodol dočasne prerušiť svoju kariéru. Olympijský víťaz z tímovej stíhačky na dráhe z Londýna 2012 už počas vlaňajška nedokázal predvádzať stabilné výkony a jeho problémy pokračovali aj v úvode aktuálnej sezóny.

slovakia

left justify in out

"Po tom, čo som sa vrátil do pelotónu, to bolo so mnou ako na horskej dráhe. Niekedy som bol na vrchole, inokedy úplne dolu. V jednej chvíli som si myslel, že som na tom dobre a potom prišiel zlý deň," uviedol Kennaugh.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The time has come where it is now necessary to become one with my decision to take a break from professional cycling. After many years of struggling on and off the bike, I have made this decision, not only for me, but also for my family. I need to concentrate on the person that I want to be going forward and to re-discover happiness, motivation and enthusiasm in my day to day life. I can’t thank enough, the people who have helped me through the last couple of years, especially the last couple of weeks. Without having to mention any names, these people will know who they are...I am very thankful for their love and support. With hope, I am excited for the years to come and the fresh challenges that lie ahead in and out of sport.

Príspevok, ktorý zdieľa Pete (@petekennaugh),



K problémom s výkonnosťou sa pridala aj strata motivácie a chuť do tréningov. "Nebolo to nič špecifické, iba som sa cítil zle a na bicykli zbytočný. Išiel som si na hodinu zajazdiť a potom sa sa vrátil späť, lebo mi to prišlo márne," dodal Kennaugh. Tohtoročnú sezónu odštartoval na troch jednorazových pretekoch na španielskom ostrove Mallorca. Dosiaľ naposledy ho fanúšikovia videli na štarte februárových etapových pretekoch Okolo Spojených arabských emirátov. V minulosti solídny vrchár však zaostával za súpermi počas každého, aj menšieho stúpania. Odvtedy sa v súťažnom pelotóne nepredstavil.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lovely day with @adamblythe89 and Kelly x

Príspevok, ktorý zdieľa Pete (@petekennaugh),



Ešte ako člen britského tímu Sky pomohol v rokoch 2014 a 2015 svojmu slávnejšiemu krajanovi Chrisovi Froomovi k zisku titulu na najprestížnejších etapových pretekoch v cyklistickom kalendári Tour de France. "Po mnohých rokoch v cyklistickom pelotóne i mimo neho som sa rozhodol urobiť neľahké rozhodnutie. Nielen pre mňa, ale aj pre celú moju rodinu. Potrebujem sa sústrediť na to, aby som bol človekom, ktorý chce žiť. Chcem znovu objaviť šťastie, motiváciu a entuziazmus v každodennom živote," napísal Kennaugh v príspevku na sociálnej sieti Instagram.

Podporu mu vyjadril aj jeho súčasný zamestnávateľ tím Bora-Hansgrohe, ktorého členmi sú aj Slováci Peter a Juraj Saganovci spolu s Erikom Baškom. "Tím Petra v jeho rozhodnutí plne podporuje a súhlasí, že toto je najlepší spôsob, ako zaistiť, aby sa mohol v blízkej budúcnosti vrátiť v plnom zdraví," uviedol zástupca nemeckého zoskupenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies