Rusko varuje Švédsko a Fínsko pred ich možným vstupom do NATO

NETKY.SK • 11 Apríl 2022, 18:42 • 2 min
Rusko varuje Švédsko a Fínsko pred ich možným vstupom do NATO

LONDÝN – Rusko varuje a tvrdí, že takýto krok neprinesie stabilitu do Európy. TASR správu prevzala v pondelok z webovej stránky stanice BBC, ktorá sa odvolala na vyjadrenia hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova.

slovakia

left justify in out

Peskov podľa BBC Alianciu označil za „nástroj zameraný na konfrontáciu“. Noviny The Times s odvolaním sa na nemenovaných predstaviteľov v pondelok informovali, že Fínsko a Švédsko sú zjavne pripravené vstúpiť do Severoatlantickej aliancie (NATO) už v lete tohto roka.

 

 

Predstavitelia Spojených štátov podľa správy The Times uviedli, že členstvo oboch severských krajín v NATO bolo „témou debaty a viacerých stretnutí“ počas minulotýždňových rokovaní ministrov zahraničných vecí Aliancie, na ktorých sa zúčastnili aj zástupcovia Švédska a Fínska.

 

Washington je podľa britského denníka presvedčený, že takýto krok zvýši tlak na ruskú armádu a rozšíri západnú alianciu z 30 na 32 členov ako priamy dôsledok invázie Ruska na Ukrajinu. Vládnuca Švédska sociálnodemokratická strana v pondelok otvorila vnútornú diskusiu o tom, či by Štokholm mal o členstvo v NATO požiadať, píše AFP. Fínska premiérka Sanna Marinová v pondelok v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Yle zdôraznila výhody členstva v tejto Aliancii, píše DPA.

 

 

Možno vás zaujme: Zomrela Mimi Reinhardtová (107†), ktorá napísala na stroji Schindlerov zoznam



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies