Spoločnosť Sony údajne nevydá žiadne nové významné tituly zo súčasných PlayStation herných sérií pred aprílom 2025

NETKY.SK • 14 Február 2024, 17:22 • 2 min
Spoločnosť Sony údajne nevydá žiadne nové významné tituly zo súčasných PlayStation herných sérií pred aprílom 2025

Spoločnosť Sony uviedla, že do apríla 2025 nevydá žiadnu významnú hru zo svojich súčasných herných sérií. Fanúšikovia obľúbených titulov, ako napríklad God of War Ragnarok či Marvel's Spider-Man 2, si budú musieť teda počkať.

slovakia

left justify in out

Šéf Sony Interactive Entertainment Hiroki Totoki v rámci konferencie o finančných záležitostiach vylúčil, že by sa v budúcom fiškálnom roku, ktorý končí 31. marca 2025, objavili nové veľké hry zo sérií ako God of War a Spider-Man.

 

Totoki uviedol: "Čo sa týka softvéru prvej strany, chceme sa aj naďalej sústrediť na produkciu vysoko kvalitných diel a vývoj live-service hier. Ale hoci v súčasnej dobe prebieha vývoj veľkých projektov, neplánujeme v budúcom fiškálnom roku vydať žiadne nové veľké tituly zo sérií , ako sú God of War Ragnarok a Marvel's Spider-Man 2."

Zdá sa, že Totokiho komentáre vylučujú všetko od pokračovania Ghost of Tsushima až po pokračovanie Horizon pred aprílom 2025, takže v ponuke hier pre PlayStation 5 zostáva veľká medzera. Sony však samozrejme vydá pre konzolu nové first-party hry z nových sérií, ako sú Fairgame$ od Haven Studios a Concord od Firewalk Studios, a tiež z iných ako "veľkých" sérií. Existuje aj priestor na ďalšie vydávanie remakov predchádzajúcich veľkých franšízových titulov. Spoločnosť Sony tento rok vydala The Last of Us Part II Remastered a zdá sa pravdepodobné, že podobného spracovania sa dočkajú aj ďalšie PlayStation 4 hry.

 

Spoločnosť Sony medzitým intenzívne tlačí na takzvané "second-party" hry, aby pomohla doplniť zoznam exkluzívnych hier pre PS5. Ako časovo obmedzenú exkluzivitu pre PS5 si zaistila napäto očakávanú hru Final Fantasy 7 Rebirth od spoločnosti Square Enix a taktiež atraktívne akčné hry Stellar Blade a Rise of the Ronin, ktoré by mali vyjsť v priebehu roku 2024.

 

Totoki sa vyjadril po tom, čo spoločnosť Sony potvrdila, že predaje systému PS5 napriek agresívnej propagácii nesplnili očakávania. Sony si stanovila ambiciózny cieľ predať počas súčasného finančného roka 25 miliónov kusov PS5, ale potom, čo sa v treťom štvrťroku do 31. decembra 2023 predalo 8,2 milióna kusov PS5, čo je viac ako 7,1 milióna predaných kusov v rovnakom štvrťroku predchádzajúceho finančného roka, spoločnosť Sony teraz upravila svoju celoročnú prognózu na 21 miliónov, čo je o štyri milióny menej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: IGN, Sony, GameSpot Foto: The Nerd Stash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies