V Maďarsku platí čiastočný zákaz vychádzania, potrvá do 11. apríla

NETKY.SK • 28 Marec 2020, 10:42 • 2 min
V Maďarsku platí čiastočný zákaz vychádzania, potrvá do 11. apríla

BUDAPEŠŤ - V zmysle nariadenia maďarskej vlády začal v sobotu 28. marca od 00.00 h platiť čiastočný zákaz vychádzania, ktorý potrvá do 11. apríla.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zákaz vychádzania

V tomto období môžu obyvatelia opustiť svoje domovy iba v odôvodnených prípadoch, akými sú výkon práce či zabezpečenie základných potrieb.

 

Nariadenie, ktorého cieľom je brániť šíreniu nového druhu koronavírusu SARS-CoV-2, zverejnili v piatok v štátnom vestníku.

 

Obchody s potravinami, lekárne, tržnice a drogérie zostávajú otvorené. Osoby vo veku nad 65 rokov majú vyhradený čas pre nákup v čase od 09.00 h do 12.00 h.

 

img

 

Popri chodení do práce či nakupovaní je vonku možné aj naďalej športovať, venčiť psa, avšak medzi osobami treba udržiavať vzdialenosť 1,5 metra.

 

Dodržiavanie vládneho nariadenia kontroluje polícia, pričom tá nebude preverovať potvrdenie od zamestnávateľa.

 

img

 

Zomrel 11. pacient nakazený vírusom SARS-CoV-2

V Maďarsku zomrel 11. pacient na ochorenie COVID-19. Počet potvrdených nakazených novým druhom koronavírusu SARS-CoV-2 za jeden deň stúpol o 43, v krajine evidujú celkovo 343 infikovaných pacientov, oznámil v sobotu vládny informačný server koronavirus.gov.hu.

 

Terajšou obeťou COVID-19 je znova starší pacient, ktorý trpel viacerými chronickými ochoreniami.

 

img

 

Kým medzi prvými nakazenými osobami bolo okrem občanov Maďarska desať Iráncov, dvaja Briti, jeden občan Kazachstanu a jeden občan Vietnamu, nakazených v posledných dňoch pribúda iba medzi maďarskými občanmi.

 

Z nákazy sa zatiaľ vyliečilo 34 ľudí. Počet osôb v nemocničnej karanténe stúpol o troch na 87. Akreditované laboratóriá testovali doposiaľ celkom 10.303 vzoriek podozrivých na infekciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies