Spoločnosť Disney investuje obrovskú čiastku do Epic Games, aby vytvorila ambiciózny zábavný svet

NETKY.SK • 8 Február 2024, 18:42 • 2 min
Spoločnosť Disney investuje obrovskú čiastku do Epic Games, aby vytvorila ambiciózny zábavný svet

Spoločnosť Disney a Epic Games včera večer prijala dôležité oznámenia. Na jednej strane zábavný gigant investuje do spoločnosti známej vďaka Unreal Engine a Fortnite jeden a pol miliardy dolárov, čo je suma, ktorú vynaloží na nákup podielu v spoločnosti Epic. Na druhej strane oba tímy vytvárajú zdieľaný zábavný vesmír s využitím nesmierne populárnych IP spoločností Disney, vrátane Hvězdných válek, Marvelu, Pixaru a Avataru.

slovakia

left justify in out

Generálny riaditeľ spoločnosti Disney Bob Iger o spolupráci napísal v tlačovej správe: "Táto vzrušujúca spolupráca so spoločnosťou Epic Games spojí obľúbené značky a franšízy spoločnosti Disney s nesmierne populárnou hrou Fortnite, čím vzniknú nové hry a zábavný vesmír. Jedná sa o doteraz najväčší krok spoločnosti Disney do sveta hier a predstavuje dôležitú príležitosť k rastu. Tešíme sa, že fanúšikom prinesieme prevratné nové spôsoby, ako zažiť príbehy a svety spoločnosti Disney, ktoré majú tak radi."

 

Tim Sweeney, generálny riaditeľ spoločnosti Epic Games, k dohode uviedol: "Všetci sa tešíme na ďalšiu spoluprácu," a pokračoval: "Disney bol jednou z prvých spoločností, ktorá uverila v hodnotu prepojenia svojich svetov v hre Fortnite, a Unreal Engine je tu hojne využívaný. Teraz sme sa spojili kvôli niečomu úplne novému, aby sme vytvorili trvalý, otvorený a spolupracujúci ekosystém, ktorý spojí komunity Disney a Fortnite."



O čo presne ide, však ešte nebolo celkom odhalené, ale pravdepodobne budú v rámci Fortnite vytvárať zážitky, ktoré využívajú IP vlastnené touto spoločnosťou. Už skôr sa pre Fortnite Battle Royale objavili najrôznejšie kozmetické veci založené na Marvel, Star Wars a Indiana Jonesovi. Teraz však môžeme očakávať aj podobné herné režimy ako LEGO Fortnite, Rocket Racing a Fortnite Festival, ktoré boli k dispozícii v decembri, ale s využitím postavičiek od Disneyho. Tie sa ukázali byť natoľko populárne, že Fortnite po ich príchode zaznamenal rekordnú návštevnosť.


Väčšinovým vlastníkom Epic Games je v súčasnosti Sweeney, ale podiely v spoločnosti majú aj Tencent a Sony. Investícia spoločnosti Disney vo výške 1,5 miliardy dolárov podlieha schváleniu príslušnými úradmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: IGN / Game Informer, Game Rant, Foto: The Walt Disney Company
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies