Vo Švajčiarsku prestali platiť všetky opatrenia proti covidu

NETKY.SK • 1 Apríl 2022, 08:48 • 2 min
Vo Švajčiarsku prestali platiť všetky opatrenia proti covidu

ŽENEVA - Vo Švajčiarsku prestali v piatok platiť všetky celoštátne protiepidemické opatrenia vrátane povinnosti nosiť rúško vo verejnej doprave či v zdravotníckych zariadeniach. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

slovakia

left justify in out

Švajčiarska vláda deaktivovala oficiálnu aplikáciu na trasovanie kontaktov a ľudia nakazení koronavírusom už nie sú povinní absolvovať domácu karanténu. Úrady však ľuďom s príznakmi covidu odporúčajú, aby zostali doma.

 

Vláda zdôvodnila uvoľnenie opatrení stabilnou situáciu v nemocniciach a tým, že obyvateľstvo má už vysokú mieru imunity. Hodnota sedemdňovej incidencie, teda počtu infikovaných pripadajúcich na 100.000 obyvateľov za týždeň, je v polovici z 26 švajčiarskych kantónov menej ako 1000.

 

img

 

Ako pripomína DPA, vo Švajčiarsku prestala platiť väčšina proticovidových opatrení ešte v polovici februára. Vláda chce však byť v stave zvýšenej ostražitosti najmenej do jari 2023. To znamená, že existujúca infraštruktúra pre testy, očkovanie a trasovanie kontaktov môže byť v prípade potreby rýchlo obnovená.

 

Jednotlivé švajčiarske kantóny môžu navyše v prípade potreby prijať vlastné, prísnejšie opatrenia, približuje DPA.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona