Spišská katolícka charita vyzbierala od darcov takmer 180.000 eur

NETKY.SK • 12 Apríl 2023, 11:00 • 2 min
Spišská katolícka charita vyzbierala od darcov takmer 180.000 eur

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Spišská katolícka charita (SpKCH) uzavrela tohoročnú jarnú zbierku, od darcov získala celkovo takmer 180.000 eur. Riaditeľ SpKCH Pavol Vilček sa v tejto súvislosti verejne poďakoval všetkým, ktorí sa do tradičnej zbierky zapojili.

slovakia

left justify in out

"Ďakujeme, v mene tých, ktorí pomoc potrebujú a túto pomoc aj dostávajú. Vďaka darcom, ktorí do zbierky prispeli, môžeme ďalej pomáhať a prinášať tak úľavu v utrpení," skonštatoval Vilček. SpKCH okrem sumy zverejnila aj zámery, na ktoré budú tieto finančné prostriedky použité. Riaditeľ charity uviedol, že okrem iného pôjdu na čiastočnú úhradu za nákup nehnuteľnosti v Trstenej, kde bude zriadená Agentúra domácej ošetrovateľskej starostlivosti ADOS a denný stacionár Dom Charitas sv. Rity.

 

"Peniaze tiež pôjdu na čiastočnú úhradu splátky za nákup nehnuteľnosti v Ľubochni, v ktorej prevádzkujeme denný stacionár Dom Charitas Panny Márie, Kráľovnej Pokoja," dodal Vilček. Jarná zbierka, ktorú vyhlásili v druhej polovici februára, bola určená najmä pre núdznych na Slovensku i pre zariadenia, ktoré charita v jednotlivých regiónoch prevádzkuje. V prípade SpKCH ide o Oravu, Liptov a Spiš. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies