Zacharovová reaguje na obvinenia z útokov na Odesu. Priznala ich Moskva?

NETKY.SK • 24 Júl 2022, 12:03 • 2 min
Zacharovová reaguje na obvinenia z útokov na Odesu. Priznala ich Moskva?

MOSKVA - Turecko včera uviedlo, že Moskva počas telefonického rozhovoru útok na prístavné mesto poprela.

slovakia

left justify in out

Len deň po podpísaní samostatných dôhod o vývoze obilia z Ukrajiny sa v jednom z najdôležitejších prístavov Odese včera po celý deň ozývali výbuchy. Ukrajinský prezident Zelenskyj toto konanie Ruska označil za „akt barbarstva." Rusko včera prostredníctvom Turecka raketové útoky poprelo.

 

Vyhlásenie prezidenta Ukrajiny nájdete tu: Zelenskyj: Aj včerajšok ukázal, aké nevyhnutné sú pre nás nové dodávky zbraní

 

img

 

Dnes sa prostredníctvom sociálnej siete Telegram ozvala Marija Zacharovová, hovorkyňa ruskej diplomacie. 

 

„Strely s plochou dráhou letu Kalibr zničili v prístave Odesy veľmi presným úderom armádnu infraštruktúru," uviedla Zacharovová na sociálnej sieti Telegram v odpovedi ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému, ktorý sa predtým nechal počuť, že dialóg s Moskvou sa po sobotnom útoku stáva čoraz neobhájiteľnejším. Zacharovová spresnila, že raketový útok zničil ukrajinskú "bojovú hliadkovú loď."  

 

Ruský raketový útok ostro odsúdili v sobotu aj Spojené štáty. Americký mminister zahraničných vecí Antony Blinken vyhlásil, žeútok vyvoláva vážne pochybnosti o vierohodnosti záväzku Ruska k piatkovej dohode a marí prácu OSN, Turecka i Ukrajiny v záujme dostať životne dôležité potraviny na svetové trhy".

 

Relax: ROZHOVOR Sestry Jančové hrajú futbal a tvoria komiksy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies