SPIŠSKÉ BYSTRÉ: Požiar sa podarilo lokalizovať, hasiči stiahli techniku

NETKY.SK • 29 November 2011, 15:47 • 2 min
SPIŠSKÉ BYSTRÉ: Požiar sa podarilo lokalizovať, hasiči stiahli techniku

SPIŠSKÉ BYSTRÉ: Požiar sa podarilo lokalizovať, hasiči stiahli techniku

slovakia

left justify in out

img

Požiar v lokalite Kozie chrbty nad obcou Spišské Bystré, okres Poprad, sa neskoro popoludní podarilo lokalizovať. Pre TASR to potvrdil riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Poprade Ondrej Šproch. "Situácia je taká, že všetky jednotky, ktoré zasahovali, boli stiahnuté, mali sme operatívnu poradu s tým, že požiar bol lokalizovaný, začalo samotné hasenie, cca 10 až 20 metrov smerom dovnútra požiaroviska, nie je predpoklad, že by sa to šírilo," priblížil Šproch.
Aj napriek tomu ostala na hrebeni jedna monitorovacia cisterna aj s príslušníkmi HaZZ. "Aj lesníci majú postavené svoje vlastné hliadky, ktoré budú monitorovať požiarovisko a v prípade, že by sa niečo dialo, tak nám dajú vedieť," ubezpečil Šproch. Problémy by už podľa neho nemali byť, pretože teplota sa bude počas noci pohybovať do -5 stupňov Celzia a vietor by mal fúkať najviac 19 kilometrov za hodinu, čo by nemalo vývoj požiaru ovplyvniť. 
"Mal by nastať útlm, nasvedčuje tomu aj fakt, že zadymenie toho požiaroviska je oveľa, oveľa menšie," upozornil riaditeľ. Požiar bol nahlásený v nedeľu (27.11.) podvečer, zasiahol plochu väčšiu ako 50 hektárov. Pravdepodobnou príčinou jeho vzniku je podľa Šprocha neopatrné zaobchádzanie s otvoreným ohňom v prírode. Škody boli predbežne vyčíslené na cca 50.000 eur. Kvôli požiaru, ktorý sa v nedeľu večer a počas noci rýchlo šíril, bolo nutné evakuovať aj muničné sklady v popradskej mestskej časti Kvetnica. Oheň hasilo v ťažko dostupnom teréne takmer 90 hasičov z Popradu, Levoče, Kežmarku a dobrovoľní hasiči z okolia, zasahovali tiež tri vrtuľníky s bambi vakmi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies