Spíker tímu SR Milan Ondruš: V Bordeaux je už veľmi živo

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 18:29 • 2 min
Spíker tímu SR Milan Ondruš: V Bordeaux je už veľmi živo

BORDEAUX - Premiéra slovenského národného mužstva na futbalových majstrovstvách Európy ponúkne netradičnú skúsenosť aj bývalému mediálnemu manažérovi FK Senica Milanovi Ondrušovi.

slovakia

left justify in out

Ten bude vykonávať funkciu spíkra slovenského tímu, čo v praxi znamená, že jeho hlas bude sprevádzať zápasmi SR na európskom šampionáte. Na zverencov Jána Kozáka čakajú v základnej B-skupine tri duely - s Walesanmi (11. 6. v Bordeaux), Rusmi (15. 6. v Lille) a Angličanmi (20. 6. v Saint-Étienne). Milan Ondruš už je, samozrejme, v dejisku sobotňajšieho úvodného stretnutia "slovenských sokolov".

"Všetko sa pripravuje na prvý zápas, ktorý bude pre novučičký štadión Stade de Bordeaux premiérový na európskom šampionáte. Vo štvrtok prebiehala celodenná generálka na duel Slovenska s Walesom. Je tu veľmi živo. Veľa organizátorov, televíznych kameramanov, producentov, ľudí, ktorí sa starajú o predzápasový program, a dobrovoľníkov," povedal Ondruš v rozhovore pre web fksenica.eu a doplnil: "Zatiaľ som tu žiadnych Slovákov nevidel, ale veľa ľudí mi píše, že sa chystá prísť. Stretol som tu však partiu Čechov, ktorí majú na starosti celý branding štadióna. Držia nám palce a želajú si finále Slovensko - Česko. Budú tu aj fanúšikovia FK Senica a nebude ich málo."

Milan Ondruš priblížil náplň svojej práce: "Oficiálne sa pozícia volá Team Speaker Slovenska, ale nie som nijako spojený ani naviazaný na našu reprezentáciu. Mám vlastný program a priamo spadám pod UEFA. Na štadiónoch, kde bude hrať naše národné mužstvo, budem zápas hlásiť v rodnom jazyku a starať sa budem aj o atmosféru pred zápasom. Skrátka, vyhecovať trošku Slovákov k fandeniu."

Charakter majstrovstiev Európy Ondrušovu prácu v niektorých aspektoch obmedzí. "Verím, že si na štadióne zakričím 'gól'. Aj keď pravidlá UEFA mi nedovolia radovať sa z gólu ako napríklad v Senici. Je to iné, keď hlásite zápas svojho klubu a iné, keď duel reprezentácie na európskom šampionáte. Musíte byť neutrálnejší a držať sa v istých mantineloch," uzavrel M. Ondruš pre oficiálnu internetovú stránku senického klubu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies