Spielberg sa stal prvým režisérom, ktorého filmy dosiahli zisk 10 miliárd USD

NETKY.SK • 16 Apríl 2018, 17:47 • 2 min
Spielberg sa stal prvým režisérom, ktorého filmy dosiahli zisk 10 miliárd USD

LOS ANGELES - Steven Spielberg sa stal prvým režisérom, ktorého filmy celosvetovo dosiahli zisk desať miliárd dolárov. Americkému filmovému tvorcovi k tomu pomohol úspech jeho najnovšej snímky Ready Player One: Hra sa začína, ktorá mala premiéru v marci. Informovala o tom v pondelok spravodajská stanica Sky News.

slovakia

left justify in out

Dobrodružný sci-fi trhák, adaptovaný z kultového románu od Ernesta Clinea, dosiaľ zarobila 474,8 milióna dolárov a je veľmi pravdepodobné, že prekoná sumu 481,8 milióna dolárov, ktorú zarobila Spielbergova vojnová dráma Zachráňte vojaka Ryana. Ready Player One by sa tak stal jeho šiestym komerčne najúspešnejším filmom.

 

Ready Player One pritom prišiel do kín iba zhruba dva mesiace po premiére iného Spielbergovho filmu - politickej drámy The Post: Aféra v Pentagone, ktorá mala iba "mierny" zisk 174,4 milióna dolárov, avšak zožala úspech u kritikov.

 

Spielberg (71), s množstvom filmových hitov vyprodukovaných počas niekoľkých desaťročí, má pred druhým režisérom v rebríčku komerčne najúspešnejších režisérov sveta - Novozélanďanom Petrom Jacksonom - značný náskok. Jeho filmy vrátane série Pán prsteňov zarobili dosiaľ celkovo 6,5 miliardy dolárov, pripomína Sky News.

 

Ďalším režisérskym počinom Stevena Spielberga bude piata časť série o neohrozenom bádateľovi Indianovi Jonesovi. Spielberg v marci potvrdil, že pripravovaný diel, ktorý je zatiaľ bez názvu, sa začne nakrúcať na budúci rok v Británii, pričom premiéra má byť v roku 2020. Štvorica filmov zarobila takmer dve miliardy dolárov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona