AKTUALIZOVANÉ: Špeciálna prokuratúra obžalovala podnikateľa Výboha z úplatkárstva!

NETKY.SK • 23 November 2021, 15:01 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Špeciálna prokuratúra obžalovala podnikateľa Výboha z úplatkárstva!

BRATISLAVA - Proti oligarchovi vypovedá obvinený bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze.

slovakia

left justify in out

Aktualizované 23. novembra 20:27

 

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v utorok na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku obžalobu na podnikateľa Miroslava Výboha obvineného v rámci kauzy Mýtnik III Informáciu priniesol Denník N.

 

Vec bola pridelená zákonnému sudcovi ŠTS, pracovisko Banská Bystrica. Ako ďalej uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Bednáriková, obžaloba bola podaná za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku.

 

Obvinený oligarcha s väzbami na opozičnú stranu Smer-SD sa aktuálne nachádza v zahraničí. V prvej polovici augusta bol na jeho osobu vydaný medzinárodný a európsky zatykač. Podnikateľ je obvinený v rámci akcie Mýtnik III z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku.

 

"Je mimoriadne znepokojujúce, že sme sa o podaní obžaloby dozvedeli z médií. Vzhľadom na zásadné porušenie práva na obhajobu orgánmi činnými v trestnom konaní je podanie obžaloby neakceptovateľné a hrubo nezákonné," reagoval na obžalobu Výbohov advokát Ladislav Smejkal.

 

Zdôraznil, že orgány činné v trestnom konaní upreli jeho klientovi právo na vyjadrenie sa k vznesenému obvineniu a žiadosti o jeho výsluch zamietli. "Všetky doteraz vykonané dôkazy, okrem výpovedí trestne stíhaných kajúcnikov, vyvrátili dôvodnosť obvinenia. Sme presvedčení, že aj na základe uvedených skutočností sudca Špecializovaného trestného súdu obžalobu odmietne," dodal Smejkal.

 

Súvisiaci článok: Guvernér NBS Peter Kažimír je obvinený z podplácania!

 

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil v auguste v rámci akcie Mýtnik III dovedna osem osôb z korupčnej trestnej činnosti. Medzi obvinenými boli okrem podnikateľa aj bývalá prezidentka Finančnej správy (FS) SR Lenka Wittenbergerová či bývalý štátny tajomník Radko Kuruc. Obvinený je aj bývalý šéf FS František Imrecze

 

Výboh vznesené obvinenia odmieta. Korupčná kauza Mýtnik sa týka utajovaných zmlúv na finančnej správe za niekoľko desiatok miliónov eur.

 

Mohlo by vás zaujímať: Proti oligarchovi Výbohovi začal svedčiť František Imrecze. Tvrdí, že korumpoval vysokopostavených funkcionárov!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies