Spevákovi Leonardovi Cohenovi splnili želanie: Pochovali ho do rodinnej hrobky

NETKY.SK • 12 November 2016, 10:37 • 2 min
Spevákovi Leonardovi Cohenovi splnili želanie: Pochovali ho do rodinnej hrobky

MONTREAL - Kanadského speváka a skladateľa Leonarda Cohena, ktorý zomrel 7. novembra vo veku 82 rokov v Los Angeles, pochovali vo štvrtok počas súkromného obradu na židovskom cintoríne v Montreale. Informoval o tom v noci nadnes denník Montreal Gazette.

slovakia

left justify in out

Cohenove pozostatky uložili podľa jeho želania do rodinnej hrobky k jeho rodičom, starým a prastarým rodičom. „Leonard bol milovaný a vážený člen Shaar Hashomayim a udržiaval si celoživotné duchovné, hudobné a rodinné spojenie so synagógou svojej mladosti,“ uviedli v stanovisku. Spomienková slávnosť na Cohenovu počesť sa uskutoční v Los Angeles. 

 

Cohen po sebe zanechal dve deti. Svoj posledný štúdiový album "You Want It Darker" vydal v októbri.

 

Nahrávacia spoločnosť Sony potvrdila Cohenovo úmrtie prostredníctvom vyhlásenia, v ktorom sa píše: "Stratili sme jedného z najváženejších a najplodnejších vizionárov." Príčinu jeho smrti rodinní príslušníci neuviedli.

 

Cohenove piesne vychádzali spočiatku z folkovej hudby, avšak od 70. rokov je cítiť prevažujúci vplyv popu a kabaretnej hudby. Od 80. rokov spieval s preňho typickým hlbokým basom, podporovaným ženskými vokálmi v pozadí.

 

Jeho piesne sú často melancholické so zložitými textami s množstvom metafor a iných básnických prostriedkov. Opakovane sa v nich vyskytujú témy ako náboženstvo, izolácia, sex a zložité medziľudské vzťahy.

 

 

Leonard Norman Cohen sa narodil 21. septembra 1934 vo Westmounte (štvrť Montrealu) v štáte Quebec v židovskej rodine. Ako tínedžer sa naučil hrať na gitaru. Počas svojej kariéry vydal celkovo 14 štúdiových a osem koncertných albumov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies