Nemecko a Francúzsko si podľa Conteho robia žarty z Talianska a Európskej únie

NETKY.SK • 25 Január 2019, 09:02 • 2 min
Nemecko a Francúzsko si podľa Conteho robia žarty z Talianska a Európskej únie

MILÁNO - Nemecko a Francúzsko si robia žarty z Talianska a Európskej únie svojou dohodou, ktorá by mala zabezpečiť Nemecku stále členstvo v Bezpečnostnej rade OSN. Uviedol to taliansky premiér Giuseppe Conte v piatkovom vydaní denníka Corriere della Sera.

slovakia

left justify in out

Nemecká kancelárka Angela Merkelová a francúzsky prezident Emmanuel Macron podpísali v utorok novú zmluvu o prehĺbeniu spolupráce, priateľstve medzi oboma krajinami a posilneniu postavenia Európskej únie. Podľa zmluvy bude prioritou francúzsko-nemeckej diplomacie zaistiť, aby Nemecko bolo schválené ako stály člen BR OSN.

 

"Naši spojenci sa určite nemôžu domnievať, že budeme ticho sedieť za stolom a podpisovať rozhodnutia prijaté inými," dodal Conte.

 

img

 

"Obe krajiny posunú svoje vzťahy na novú úroveň a pripravia sa na výzvy, ktorým (európske) štáty a Európa čelia v 21. storočí," píše sa v dohode.

 

Ceremónia sa uskutočnila na 56. výročie podpísania nemecko-francúzskej Elyzejskej zmluvy, ktorá bola signovaná v roku 1963 v Paríži s cieľom dosiahnuť zmierenie a vzájomnú spoluprácu oboch krajín. Pôvodnú Elyzejskú zmluvu podpísali 22. januára 1963 vtedajší francúzsky prezident Charles de Gaulle a nemecký kancelár Konrad Adenauer.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#élyséepalace #presidenthouse #paris #france

Príspevok, ktorý zdieľa 💋bLUe🦋 (@blue_luv3),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies