Našiel Ykos druhý domov? Majú inú mentalitu, ale sám sa cítim ako Slovák

NETKY.SK • 4 September 2023, 09:30 • 2 min
Našiel Ykos druhý domov? Majú inú mentalitu, ale sám sa cítim ako Slovák

Azerbajdžanský bojovník Ykos Ibragimov je jedným z účastníkov RFA 12 v Považskej Bystrici. Aj keď oficiálne reprezentuje Azerbajdžan, na Slovensku žije od roku 2018 a podľa jeho slov sa sám cíti ako Slovák.

slovakia

left justify in out

9. septembra ho vyzve vo vzájomnom súboji Bektur Seytali Uulu, ktorý naposledy medzi profesionálmi stratil svoju neporaziteľnosť.

Spoznávanie kultúry robí nového človeka Ykosov celý život sa točí okolo bojových umení, no nájde si voľný čas aj na iné aktivity. „Stále som v gyme, kde musím spájať trénerskú prácu a vlastnú kariéru. Veľmi rád cestujem, spoznávam nových ľudí, ich kultúru a mentalitu. To ma posúva ako človeka na iný level,“ povedal Ibragimov.
 
Spoznávanie novej kultúry ho čakalo aj po jeho príchode na Slovensko, ktorého nie všetci obyvatelia bývajú k prisťahovalcom prívetiví. Ykos však narazil na správnych ľudí. „Slováci majú inú mentalitu a je to úplne iný národ, ale ja som sa nikdy k ľuďom nesprával inak len pre ich národnosť, náboženstvo alebo farbu pleti. Všetci sme ľudia a tak, ako sa správaš ty k ostatným, tak sa budú ľudia správať aj k tebe,“ poznamenal Ibragimov.
 
Ja som mal šťastie, že som sa obklopil správymi ľuďmi. Každý mi pomohol a bol ku mne dobrý. Cítím sa medzi Slovákmi veľmi dobre. Našiel som si veľa kamarátov a sám sa cítim ako Slovák,“ doplnil azerbajdžanský bojovník so slovenským srdcom.

 Všetci ma budú brať na zem
Pôvodný súper Ibragimova mal byť Marek Kvasnica, ktorého štýl je primárne založený na wrestlingu. Očakávalo sa preto, že ho bude okamžite brať na zem. Náhradný súper Bektur Seytali Uulu sa podľa Ykos bude pokúšať o to isté.
 
Každý súper, proti ktorému nastúpim, ma bude chcieť brať na zem, pretože už som dokázal, že som nepríjemný v postoji. Nemôžem si tým byť úplne istý a môže sa stať, že ma niekto prekvapí aj v postoji. Musím byť na všetko pripravený,“ predikuje Ibragimov. Ich súboj sa uskutoční v sobotu 9. septembra v Považskej Bystrici. Celý turnaj môžete sledovať aj cez platformu PPV.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies