Bono z kapely U2 vyzval členov amerického Kongresu na riešenie migračnej krízy

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 13:43 • 2 min
Bono z kapely U2 vyzval  členov amerického Kongresu na riešenie migračnej krízy

WASHINGTON - Frontman írskej rockovej skupiny U2 Bono vyzval v utorok členov amerického Kongresu, aby pristúpili k bezodkladným opatreniam ohľadom riešenia celosvetovej migračnej krízy a násilného extrémizmu.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov sa zákonodarcovia musia postaviť tvárou v tvár "existenčnému ohrozenia" Európy, aké tu nebolo od 40. rokov 20. storočia.Vo svojom prejave pred senátnym podvýborom predstavil Bono neutešenú situáciu ľudí utekajúcich zo svojich domovov na Blízkom východe, Ázii a Afrike. Zdôraznil, že príval týchto utečencov ohrozuje pôvodnú myšlienku európskej jednoty. Politikov vyzval, aby zahraničnú pomoc vnímali ako otázku národnej bezpečnosti, a nie ako charitatívnu činnosť.


"Ak sa poskytnutie pomoci zorganizuje správne, s dôrazom na boj proti chudobe a zlepšenie vládnej moci, je to zrejme tá najlepšia ochrana proti extrémizmu našej doby," uviedol Bono. Spevák spoluzaložil záujmovú skupinu One Campaign, ktorá sa podieľa na odstraňovaní chudoby a predchádzateľných chorôb.


Päť rokov trvajúca občianska vojna v Sýrii si vyžiadala už viac než 250.000 obetí na životoch a ďalších 11 miliónov ľudí vyhnala z domovov. Len v tomto roku prišlo do Európy takmer 174.000 migrantov, pričom vyše 700 je nezvestných alebo mŕtvych. Podľa Medzinárodnej organizácie pre imigráciu (IOM) sa mnohí z nich utopili vo vodách Stredozemného mora.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies