Spartak Trnava v príprave s viacerými novými tvárami

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 13:24 • 2 min
Spartak Trnava v príprave s viacerými novými tvárami

TRNAVA - Futbalisti Spartaka Trnava obsadili pod vedením trénera Juraja Jabábka 3. miesto v nedávno skončenej uplynulej sezóne najvyššej súťaže a od stredy večer sa už pripravujú na nastávajúci ročník 2014/2015.

slovakia

left justify in out

V kádri prišlo k zmenám, už na úvodnom zraze sa objavili viaceré nové tváre. Šancu popasovať sa o angažmán v tíme "andelov" majú slovenskí futbalisti Milan Bortel, Kamil Karaš, Matúš Mikuš (útočník FC Nitra ešte netrénoval, zvažuje však ponuku Spartaka, pozn.), český záložník Tomáš Okleštěk, macedónsky útočník Ejupi Muzafer, srbský obranca Žarko Udovičič (pridá sa vo štvrtok) a stredopoliar Nigérie Daniel Philemon. "V najbližších dňoch absolvujú fyzické a zdravotné testy. Rokovať o zotrvaní budeme iba s tými, ktorí nimi prejdú. V lete si nemôžeme dovoliť zobrať kondične nepripraveného futbalistu. Prestávka je krátka, nemáme dostatočný priestor, aby sme s hráčom pracovali tak ako počas zimnej pauzy," uviedol PR a event manažér trnavského klubu Marek Ondrejka. 

 

Na odchode zo Spartaka sú 40-ročný brankár Miroslav Filipko a stredopoliari Peter Kuračka (obom sa končia kontrakty) ako i Oliver Augustini. "S hráčom sme v zastúpení jeho agenta rozviazali zmluvu spätne k 31. marcu zo zdravotných dôvodov," poznamenal M. Ondrejka na margo 24-ročného futbalistu. 

 

Opore trnavského mužstva Romanovi Procházkovi sa skončilo hosťovanie z Levski Sofia a zapojil sa do prípravy tohto bulharského tímu. Muž, ktorý nosil kapitánsku pásku v Spartaku počas uplynulej sezóny, však možno napokon pre nový ročník nie je pre Trnavu "stratený". V prípade 25-ročného záložníka sú funkcionári "andelov" pripravení rokovať o jeho možnom prestupe, jasnejšie u Procházku by mohlo byť do konca týždňa. 

Kvarteto Martin Klabník, Róbert Richnák, Patrik Banovič, Radoslav Ciprys pôjde s najväčšou pravdepodobnosťou na hosťovanie: o Richnáka je záujem zo Zlatých Moraviec, o Banoviča z Frýdku-Místku, Ciprysovi sa črtá angažmán v Spartaku Myjava. 

 

Pre zranenie ramena do prípravy ešte nenaskočil srbský zadák Srdjan Grabež, po zranení však už individuálne trénujú Filip Deket, Boris Bališ a Martin Kočiš. 

 

Trnavčania absolvovali úvodný tréning na domovskom Štadióne Antona Malatinského. V termíne 12. - 20. júna absolvujú "spartakovci" sústredenie v Jaslovských Bohuniciach, kde využijú areál ŠK Blava ako aj ihrisko v neďalekom Červeníku. V rámci tohto pobytu odohrajú aj prvý prípravný duel - 14. júna o 17.15 h v Sereci proti domácemu ŠKF. 

 

Trnavčania sa budú od 22. do 28. 6. následne pripravovať v rakúsom Söchau. Ako prvého zo štyroch slovenských zástupcov čaká práve na "andelov" vstup na pohárovú scénu v ročníku 2014/2015: v 1. predkole Európskej ligy nastúpia 3. júla (prvý duel) a o týždeň neskôr 10. 7. (odveta) proti dosiaľ neznámemu súperovi. 

Program prípravných zápasov FC Spartak Trnava pred sezónou 2014/2015: 
14. júna: ŠKF Sereď (III. liga) - FC Spartak Trnava (17.15 h, hrá sa v Seredi) 
18. júna: FK Senica - FC Spartak Trnava (18.30, v Červeníku) 
21. júna: FC Spartak Trnava - Olympijský výber Saudskej Arábie (18.30, v Trnave) 
25. júna: Inter Baku (Azer.) - FC Spartak Trnava (v Rakúsku, zápas v štádiu riešenia) 
28. júna Szombathely (Maď.) - FC Spartak Trnava (11.00 h, v Maďarsku) 
3. júla: Predkolo Európskej ligy UEFA - prvý zápas 1. predkola 
10. júla: Predkolo Európskej ligy UEFA - odvetný duel 1. predkola 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies