Španielsky futbalista Iniesta opúšťa japonský Vissel Kóbe, kariéru nekončí: "Cítim, že som schopný hrať"

NETKY.SK • 25 Máj 2023, 16:30 • 2 min
Španielsky futbalista Iniesta opúšťa japonský Vissel Kóbe, kariéru nekončí: "Cítim, že som schopný hrať"

KÓBE - Španielsky futbalista Andres Iniesta po piatich rokoch opúšťa japonský klub Vissel Kóbe. Kariéru však zatiaľ nekončí, podľa vlastných slov chce pokračovať v aktívnej hráčskej kariére.

slovakia

left justify in out

Španielsky futbalista Andres Iniesta po piatich rokoch opúšťa japonský klub Vissel Kóbe. Tridsaťdeväťročný stredopoliar to oznámil so slzami v očiach na štvrtkovej tlačovej konferencii. Podľa vlastných slov chce pokračovať v aktívnej hráčskej kariére.

 

Iniesta prišiel do Japonska v roku 2018, pričom roky predtým strávil v materskom klube FC Barcelona a spolu so súčasným koučom Blaugranas Xavim Hernandezom tvoril ikonické duo v strede poľa, ktoré sa podpísalo pod množstvo úspechov Kataláncov. Pôsobenie vo Vissel Kóbe si užil: "Od prvého dňa som sa tu cítil vítaný. Je to veľmi emotívny deň, keď robím toto rozhodnutie po toľkých rokoch. Snažil som sa zo seba vydať to najlepšie na ihrisku aj mimo neho."

 

img

ikonické duo Andres Iniesta a Xavi Hernandez, keď ešte hrali ako stredopoliari v FC Barcelona

 

Vo svojej budúcnosti má jasno a jeho aktívna kariéra bude pokračovať. "Chcem naďalej hrať futbal. Cítim, že som ešte schopný hrať," povedal Iniesta, ktorý však ešte neprezradil nasledujúceho zamestnávateľa: "Musím úprimne povedať, že ešte neviem." Správy v médiách bez špecifikovania naznačovali, že ďalším pôsobiskom svetového šampióna z roku 2010 by mohol byť klub na Blízkom východe.

 

Kóbe v súčasnosti vedie ligovú tabuľku japonskej najvyššej súťaže. Iniesta však v štrnástich dueloch nenastúpil ani raz v základnej zostave a zo striedačky naskočil do ligového diania iba trikrát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies