Španielsko i Ukrajina víťazne, Bielorusi prehrali v Bulharsku

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 12:01 • 2 min
Španielsko i Ukrajina víťazne, Bielorusi prehrali v Bulharsku

BRATISLAVA - Súperi slovenskej futbalovej reprezentácie v C-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 v stredajších medzištátnych prípravných stretnutiach súhrnne dosiahli tri víťazstvá, jednu remízu a jednu prehru.

slovakia

left justify in out

Výhry si pripísali na konto favoriti "céčka" a podľa predpokladov najvážnejší protivníci zverencov Jána Kozáka v boji o miestenky na kontinentálny šampionát - Španieli zdolali Talianov 1:0, Ukrajinci zvíťazili nad Američanmi (2:0) a Macedónci uspeli s Lotyšmi 2:1. Nerozhodný výsledok 0:0 dosiahlo Luxembursko v súboji s Kapverdami, Bielorusko prehralo v Bulharsku 1:2. Slováci vyhrali v Izraeli 3:1.

 

Najviac pozornosti pútala repríza finále ME 2012 medzi Španielskom a Talianskom. Na Olympijskom štadióne v Kyjeve zvíťazili 1. júla 2012 Španieli jednoznačne 4:0, v stredajšom meraní síl v Madride uspeli najtesnejším rozdielom. Jediný gól strelil v 63. min útočník FC Barcelona Pedro Rodríguez. Debut v drese "červenej fúrie" absolvoval brazílsky rodák Diego Costa. "Som rád, že som skóroval a zvíťazili sme. Dodalo nám to sebadôveru," citoval Pedra portál latinotimes.com. "Bol to kvalitný prípravný zápas. V niektorých úsekoch stretnutia dominovali Taliani, my sme sa však zlepšili, najmä v pohybe," uviedol tréner Španielska Vicente del Bosque. 

 

Reprezentanti Ukrajiny pre napätú politickú situáciu v krajine nastúpili proti Američanom v cyperskej Larnake. Duel sa mal pôvodne uskutočniť v Charkove. O výhre "domácich" rozhodli presné zásahy z 12. a 68. min, presadili sa Andrij Jarmolenko a Marko Devič. Ukrajinský kormidelník Michail Fomenko vyhlásil, že jeho zverenci mali na mysli udalosti vo vlasti. "Víťazstvo patrí našej krajine a našim fanúšikom, spravili sme to pre nich. Chceli sme potešiť ľudí na Ukrajine a ukázať, že sme jednotní," citoval Fomenka portál chron.com. 

 

Macedónci privítali v Skopje Lotyšov - súpera Slovákov z ostatnej kvalifikácie o postup na MS 2014. Domáci hráči sa ujali vedenia presným zásahom Jovana Kostovského po polhodine hry. Futbalisti z pobaltskej krajiny vyrovnali skóre v 65. min zásluhou vlastného gólu Daniela Georgievského, o osem minút rozhodol o výhre Macedónska z pokutového kopu Agim Ibraimi. 

Luxembursko na domácej pôde neskórovalo proti Kapverdám, strelecky mlčali i hostia, čoho výsledkom bol bezgólové skóre. Zverenci Luca Holtza majú v ostatných štyroch vystúpeniach na svojom konte jediný gól, 17. novembra 2013 sa presadil v súboji s Čiernou Horou (1:4) útočník Maurice Deville. 

 

V bulharskej Sofii sa predstavili Bielorusi. Domáci hráči si vypracovali dvojgólový náskok, tri minúty pred koncom znížil na konečných 1:2 Sergej Krivec. Bielorusko z posledných desiatich medzištátnych duelov vyhralo dva, v prípravných zápasoch zdolalo ázijských protivníkov Japonsko (1:0) a Kirgizsko (3:1). 

Výsledky stredajších medzištátnych prípravných stretnutí vo futbale s účasťou tímov C-skupiny kvalifikácie o postup na záverečný turnaj ME 2016 do Francúzska: 

NETANYA 
Izrael - Slovensko 1:3 (0:1) 
Góly: 80. Buzaglo - 37. Jakubko, 69. J. Ďurica, 83. Mak 

MADRID 
Španielsko - Taliansko 1:0 (0:0) 
Gól: 63. Pedro Rodríguez 

LARNAKA 
Ukrajina - USA 2:0 (1:0) 
Góly: 12. Jarmolenko, 68. Devič 

SKOPJE 
Macedónsko - Lotyšsko 2:1 (1:0) 
Góly: 29. Kostovski, 73. Ibraimi (z pok. kopu) - 65. Georgievski (vlastný) 

SOFIA 
Bulharsko - Bielorusko 2:1 (1:0) 
Góly: 14. Milanov, 66. Gadžev - 87. Krivec 

LUXEMBURG 
Luxembursko - Kapverdy 0:0 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies