Macron vyzval Francúzov, aby sa pripravili na zimu bez plynu a pouličného osvetlenia

NETKY.SK • 14 Júl 2022, 18:43 • 2 min
Macron vyzval Francúzov, aby sa pripravili na zimu bez plynu a pouličného osvetlenia

PARÍŽ - Prezident Francúzska Emmanuel Macron dnes nepotešil svojich občanov.

slovakia

left justify in out

Prezident Francúzska Emmanuel Macron, vyzval francúzskych občanov, aby sa pripravili na úplné odstrihnutie od ruského zemného plynu a obrátili sa na alternatívy. V televíznom rozhovore pri príležitosti Dňa dobytia Bastily tiež upozornil na to, že ceny energií a ďalších tovarov, ktoré stúpajú aj pre ruskú vojnu na Ukrajine, zostanú vysoké.

 

Prečítajte si aj: Moskva: Američania a Briti pomáhajú Ukrajine útočiť na ruské obyvateľstvo

 

img

 


„Vojna bude pokračovať. Leto, skorá jeseň budú veľmi ťažké,“ skonštatoval Macron. Rusko podľa jeho slov „využíva energie, tak ako jedlo, ako vojnovú zbraň“, a preto by sa malo Francúzsko pripraviť na „scenár, keď budeme musieť ísť bez všetkého ruského plynu“. uviedol Macron.

Vláda podľa Macrona pripraví „plán triezvosti“ na šetrenie energiou, ktorý by sa začal vypínaním verejných svetiel v noci, keď nie sú potrebné. Francúzsko sa tiež bude naďalej snažiť o diverzifikáciu zdrojov plynu. Macron zároveň vyzval na rýchlejší prechod k pobrežným veterným elektrárňam a väčšiu európsku cezhraničnú energetickú spoluprácu na prekonanie súčasnej krízy.

 

Mohlo by vás zaujímať: Joe Biden vyslal Iránu tvrdý odkaz. Čo povedal?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies