Časť Chorvátska a Rakúska zasiahlo zemetrasenie

NETKY.SK • 17 August 2021, 09:00 • 2 min
Časť Chorvátska a Rakúska zasiahlo zemetrasenie

V noci z pondelka na utorok bolo v strednom Chorvátsku cítiť pomerne silné zemetrasenie.

slovakia

left justify in out

Podľa chorvátskych seizmológov chvenie s magnutúdou 4,2 zaznamenali v čase 1:58 a epicentrum sa nachádzalo neďaleko mesta Petrinja, ktoré vlani v decembri zasiahlo ničivé zemetrasenie. 

 

Prečítajte si: Obyvateľom Haiti hrozí ďalšie nešťastie!


Zemetrasenie cítili v širšom okolí Petrinje, Sisaku i v oblasti Záhrebu. Európske stredomorské seizmologické centrum uvádza, že otrasy mali silu až 4,7, trvali asi 10 sekúnd a okrem metropoly Záhreb ich zaznamenali aj v Krapine pri slovinských hraniciach či Varaždíne blízko hraníc s Maďarskom.

Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne informácie o možných škodách. Krátko na to, o 2:27, bolo zaznamenané mierne chvenie, opäť s epicentrom pri Petrinji so silou 2,8.

Zem sa v pondelok neskoro večer triasla aj v Rakúsku. Podľa Európskeho stredomorského seizmologického centra o 23:15 nastalo zemetrasenie s magnitúdou 4,1 pri meste Wörgl, asi 50 kilometrov východne od Innsbrucku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies