Španielske úrády dali manžela zdravotnej sestry s ebolou do karantény

NETKY.SK • 7 Október 2014, 13:18 • 2 min
Španielske úrády dali manžela zdravotnej sestry s ebolou do karantény

MADRID - Španielske úrady uvalili karanténu na manžela zdravotnej sestry z Madridu, ktorá sa nakazila ebolou mimo západnej Afriky, čo je prvý zaznamenaný prípad tohto druhu.

slovakia

left justify in out

Podľa utorňajšieho vyjadrenia predstaviteľky španielskeho ministerstva zdravotníctva Mercedes Vinuesovej na pôde parlamentu vzniká zoznam ďalších osôb, ktoré mohli prísť s pacientkou do styku a je ich preto potrebné sledovať. O pozitívnych výsledkoch testov nemenovanej ženy v pondelok informovala španielska ministerka zdravotníctva Ana Matová. Ebolou sa podľa nej nakazila jedna z členiek zdravotníckeho tímu snažiaceho sa zachrániť 69-ročného kňaza prevezeného do vlasti zo Sierry Leone. Ten ochoreniu 25. septembra podľahol a stal sa tak druhou obeťou epidémie z radov španielskych misionárov. Zdravotnú sestru medzičasom takisto hospitalizovali, jej stav je však údajne stabilizovaný.

 

Príznaky eboly, ako sú horúčka, bolesti svalov, zvracanie či krvácanie, sa niekedy objavujú až 21 dní po nakazení a ochorenie sa dovtedy neprenáša na iných ľudí. Podľa štatistiky Svetovej zdravotníckej organizácie sa ebolou v západnej Afrike infikovalo už takmer 7500 ľudí, z ktorých vyše 3400 zomrelo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies