Španielska korunná princezná Leonor začala trojročný vojenský výcvik

NETKY.SK • 18 August 2023, 11:48 • 2 min
Španielska korunná princezná Leonor začala trojročný vojenský výcvik

Madrid-Podobne ako britský princ Wiliam, ktorý bol počas výcviku pilotom, musí aj následníčka španielskeho trónu prejsť "vojenskou službou"

slovakia

left justify in out

Celkom iné starosti aké práve vládnu na Slovensku, prežíva španielska korunná princezná Leonor. Tiež to nebude mať práve najľahšie, ale iste vie, čo ju vopred zrejme čaká. Vo štvrtok 17. augusta 2023 odštartovala povinnú "vojenskú službu". Ako následníčka trónu musí absolvovať trojročný vojenský výcvik, keďže bude vtedy, keď príde na to čas, veliť ozbrojeným silám.

 

Španielska korunná princezná Leonor začala na akadémii pozemných síl v Zaragoze trojročný vojenský výcvik. Ako dedička trónu sa tým pripravuje budúcu úlohu veliteľky španielskych ozbrojených síl. TASR správu prevzala z agentúry DPA a webovej stránky stanice RTVE. Leonor pre média uviedla, že do novej etapy svojho života vstupuje s chuťou, no pociťuje aj miernu nervozitu. Sú pred ňou tri roky tvrdého a náročného vzdelávania na vojenských akadémiách. Leonor je staršia dcéra kráľa Filipa VI. a kráľovnej Letizie.

Po ukončení vzdelávania v Zaragoze bude pokračovať na akadémii vojenského námorníctva v meste Pontevedra v Galícii na severozápade krajiny a počas tretieho roka na akadémii vzdušných síl v Murcii na juhu Španielska. Filip VI. takýto výcvik absolvoval v rokoch 1985-1988. Armádne vzdelávanie a výcvik je súčasťou prípravy následníkov trónu aj v iných európskych monarchiách.

Britský princ William v roku 2006 nastúpil do Kráľovskej vojenskej akadémie v Sandhurste a neskôr absolvoval aj výcvik v námorníctve a vzdušných silách. Pôsobil aj ako pilot vrtuľníka v Kráľovskom letectve (Royal Air Force, RAF). Belgická princezná Isabel absolvovala ročné štúdium na kráľovskej vojenskej akadémii v Bruseli. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies