Svoj prvý oblek dostal až na drafte, teraz sa z neho stal najlepšie platený basketbalista v NBA

NETKY.SK • 16 December 2020, 10:38 • 2 min
Svoj prvý oblek dostal až na drafte, teraz sa z neho stal najlepšie platený basketbalista v NBA

Moja rodina, moja mesto. Som požehnaný tým, že dalších päť rokov strávim v basketbalovej komunite Milwaukee Bucks. Šou pokračuje, tak poďme na to. Týmito slovami oznámil grécky basketbalista Giannis Antetokounmpo svetu, že predĺžil kontrakt so svojím súčasným zamestnávateľom v NBA o ďalších 5 rokov.

slovakia

left justify in out

Nový rekord 
Bucks nezverejnili výšku kontraktu. Viaceré zámorské zdroje však priniesli správu, že ide o 228,2 milióna USD (cca 187,20 mil. eur) s priemerným ročným zárobkom 45,6 mil. USD, čo je najlukratívnejšia dohoda s hráčom v histórii NBA. Dosiaľ sa 228-miliónovou zmluvou hrdil James Harden, ktorý sa v roku 2017 upísal na 5 sezón tímu Houston Rockets.

 

img

 

Bucks sú nadšení 
Naužitočnejší hráč NBA z rokov 2019 a 2020 je podľa majiteľov Milwaukee Bucks hráč, ktorý sa svojou kvalitou narodí iba jeden z celej generácie. "Sme nesmierne radi, že napokon zostal u v našom tíme. A že práve u nás bude naďalej zveľaďovať svoje majstrovstvo," vyhlásili Marc Lasry, Wes Edens a Jamie Dinan.

 

"Pred siedmimi rokmi mi práve oni dali šancu a teraz som dal svoj podpis pod ďalší kontrakt. Zdá sa to neuveriteľné, ale je to tak. Veľký moment pre mňa, moju rodinu a všetkých, ktorí mi pomáhajú," zdôraznil 26-ročný Antetokounmpo, ktorý sa narodil v Grécku nigérijským rodičom.

 

img

 

Nemal to ľahké

Je to ako splnený sen. Svoj prvý oblek dostal Giannis pri výbere draftu do NBA, s mladším bratom (šampión NBA s LA Lakers) predávali ako chlapci tenisky na ulici. Počas prvej sezóny v NBA posielal takmer všetky peniaze domov rodičom, nemal dokonca ani na taxi, tak an tréningy chodil pešo. Po podpise novej zmluvy sa stal z neho najlepšie platený hráč v celej histórii NBA.

 

Neuveriteľné štatistiky 

Antetokounmpo meria 211 cm, ale pri tejto výške je úžasne dynamický a rýchly. Jeho výnimočnosť spočíva v univerzálnosti zahrať dobre prakticky na každom poste. V uplynulej koronavírusom poznačenej sezóne NBA 2019/2020 Bucks síce vypadli z boja o titul už vo štvrťfinále, ale ich grécky líder mal priemery 29,5 bodu, 13,6 doskoku a 5,6 asistencie na zápas. Je to absolútne najvyšší priemer, ktorý sa týka troch najdôležitejších štatistík v histórii NBA.

 

 

Wilt Chamberlain a Elgin Baylor v dávnejšej minulosti síce dosiahli v sezóne viac bodov aj doskokov, ale nie asistencií. Okrem ocenenia MVP sa stal Antetokounmpo aj najlepším defenzívnym hráčom sezóny.

 

 

 

img

 

V playoff to zatiaľ nejde 

Napriek triumfu v základnej časti uplynulého ročníka NBA, Milwaukee Bucks neprešili cez 2. kolo play-off. V piatich zápasoch podľahli neskoršiemu finalistovi Miami Heat. Grécky líder tímu však chýbal v zápase číslo 5 a vo väčšine štvrtého duelu pre podvrtnutý členok. Rok predtým boli Bucks vo finále Východnej konferencie, ale v ňom nestačili na neskoršieho šampióna Toronto Raptors 2:4 na zápasy.

 


Muž s prezývkou "Greak Freak", čiže "Grécke čudo" má kariérne priemery 20,1 bodu, 8,9 doskoku a 4,3 asistencie na zápas. Vlastnú individualitu však nikdy nepovyšuje nad tímový úspech.

 

"Jeho pracovná morálka a túžba byť najlepším stelesňujú to, čo si ceníme aj v našom klube. Veríme, že práve tieto hodnoty sú budúcnosťou pre Bucks. Ďakujeme Giannisovi za dlhodobý záväzok voči Milwaukee a tešíme sa zo spoločných úspešných rokov, ktoré tu už boli a aj tých, čo ešte len prídu," napísali vo vyhlásení spolumajitelia Milwaukee Bucks.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies