REPORTÁŽ: Petr Janda a Jožo Ráž pokrstili nový album legendárnych The BUTTONS Jožovou obľúbenou whisky a Netky boli pri tom!

NETKY.SK • 29 Jún 2021, 16:44 • 2 min
REPORTÁŽ: Petr Janda a Jožo Ráž pokrstili nový album legendárnych The BUTTONS Jožovou obľúbenou whisky a Netky boli pri tom!

Legendárna kapela a legendárni krstní otcovia! Líder skupiny Olympic Petr Janda a frontman kapely Elán Jožo Ráž pokrstili nový album bigbítovej legendy The BUTTONS Jožovou obľúbenou whisky. Kapela naživo predstavila CD The BUTTONS & Friends a na jednom pódiu si spolu zaspievali hostia na albume Ján Baláž, Marián Slovák a Juraj Zaujec. Pozrite si reportáž plnú legiend, Jožo Ráž povedal pár slov exkluzívne pre Netky!

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Na koncerte a krste sa v Ateliéri Babylon zišli fanúšikovia a kamaráti bigbítovej kapely. Album The BUTTONS & Friends pokrstili s whisky líder skupiny Olympic Petr Janda a frontman kapely Elán Jožo Ráž.

 

„Dodo je môj najlepší slovenský kamarát, ktorého mám. Po prvýkrát som ho stretol v roku 1967, keď hral so skupinou The BUTTONS v Prahe. Povedal som si,  že spevák je veľmi sympatický a že sa s ním chcem zoznámiť. A tak som na neho počkal a odvtedy sa kamarátime. A ja mu strašne fandím a mám ho rád,“ nešetril chválou rocker Petr Janda.

 

img

 

„The BUTTONS sú starí kamaráti a preto som im rád pokrstil CD. Ja som vyrastal vo Véčku, hrával som tam a odvtedy sa poznáme,“ prezradil Jožo Ráž. 

 

The BUTTONS vznikli v roku 1964 a fungujú doteraz. Autormi hudby na novinke sú Ervín Fulmek a Kamil Paulovčín. Texty piesní majú na konte Kamil Peteraj, Martin Sarvaš a Ema Mázik. Pieseň Hodiny z roku 1965 napísal Juraj Eperješi a bola veľkým hitom skupiny Phantoms. 

 

img

 

„Som rád, že sa nám to podarilo. To, že sme vydali album je taký malý zázrak. Prvé skladby nového CD začali vznikať hneď po prvom albume „Between The Stones“ z roku 2011. Album sa tvoril na naše podmienky dlho, ale v prípade našej nezvyčajnej kapely je to normálne,“ konštatuje zakladajúci člen kapely Dodo Šuhajda.

 

Album nahrali 'Gombíky' v bratislavskom JB Recording studio, hudobným producentom je Ján Baláž, ktorý sa s Jánom Červenkom postarali aj o mix a mastering.

 

img

 

„Nový album sa nahrával v mojom štúdiu, hrám na ňom, spievam a potom som ho celý zmixoval. Bola to fajn robota s touto kapelou, akurát som ich musel trocha naháňať. The Buttons si pamätám ešte z mladosti, sú odo mňa trošku starší. Chodil som na ich koncerty a aj dnes im to dobre hrá,“ uzatvára spevák a gitarista Ján Baláž.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies