Hlava je najlepší album hudobnej skupiny Peter Bič Project

NETKY.SK • 30 December 2021, 08:41 • 2 min
Hlava je najlepší album hudobnej skupiny Peter Bič Project

BRATISLAVA – Známa a dnes aj úspešná košická skupina Peter Bič Project vydala v novembri piaty štúdiový album, ktorý dostal názov Hlava. Kapela s ním prichádza po dvoch rokoch, keď predchádzajúci album Labyrint vyšiel v októbri 2019.

slovakia

left justify in out

„Album vznikal dva roky a vznikal v pohodovej nálade a atmosfére. Nahrávali sme ho v troch štúdiách na Slovensku. Je na ňom 16 piesní, je tam aj pieseň Máj, pieseň Všetko bude fajn aj Hlava, tých 16 piesní vznikalo v priebehu dvoch rokov. Čo je podstatné, textov sa okrem Vlada Krausza ujal aj Michal Mifkovič. Keď to človek počúva vcelku, má pocit, že to písal jeden človek. Je nádherné, že tá poetika sa spojila v tom celom a stretla sa aj s hudbou. Pre mňa je to taký najlepší album od Peter Bič Project, ktorý sme mohli vydať,“ uviedol pre TASR líder kapely Peter Bič.

 

img

 

Piesne na novom albume obsahujú prvky viacerých žánrov, poprocku, šansónu, folku či country. Kapelník hovorí, že to nebol zámer, a dodáva: „Bol to skôr taký posun kapely Peter Bič Project, posunúť sa ďalej a opäť experimentovať so zvukom, hudbou, s melódiami, piesňami aj textami. Takže mám pocit, že je to také vyvrcholenie všetkého, tie vplyvy sú tam určite, ale v zásade je to stále Peter Bič Project. Akurát má na sebe nový plášť, prosto je to album o živote.“

 

Skupina začínala s repertoárom v angličtine, tento album je však celý v slovenčine. Takže na mieste je otázka, či je to definitívny odchod kapely od anglických textov.

 

„S angličtinou sme sa už pomyselne rozlúčili, začali sme piesňou Skúšame sa nájsť spoluprácu s Vladom Krauszom a tie slovenské texty sa nám zapáčili, učarovali nám. Ale hlavne sme videli na koncertoch, že tomu ľudia rozumejú viac ako anglickým textom, vedia si to s nami spievať v našej rodnej reči, máme ju nádhernú. Aj tie texty, ktoré nám píše Vlado Krausz a najnovšie aj Michal Mifkovič, sú pre mňa kúzelné a každý jeden má svoje čaro,“ doplnila speváčka skupiny Viktória Vargová. Tvorba skupiny Peter Bič Project má veľmi priaznivý ohlas u fanúšikov a nesie sa na vlne úspechu. Kapela získala ocenenie OTO 2019 v kategórii skupiny, za pieseň Stoj dostali cenu SOZA za rok 2020 v kategórii najhranejšia skladba.

 

Možno vás zaujme : Nešťastný úraz Lucie Bílé



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona