Španieli zdolali Cyprus hladko 6:0, Taliani Ukrajinu 2:1

NETKY.SK • 13 September 2023, 09:30 • 2 min
Španieli zdolali Cyprus hladko 6:0, Taliani Ukrajinu 2:1

BRATISLAVA - Futbalisti Španielska zdolali v utorňajšom zápase kvalifikácie ME 2024 doma Cyprus a v A-skupine si pripísali tretie víťazstvo. Nezaváhali ani ďalší favoriti, v C-skupine triumfovali Taliani nad Ukrajinou 2:1 a v "efku" si Belgičania poradili s Estónskom 5:0.

slovakia

left justify in out

Španieli mali na Estadio Nuevo Los Carmenes v Granade od úvodu obrovskú prevahu, v prvom polčase vyslali na súperovu bránu 16 striel, hostia ani jednu. V 18. minúte si Williams spracoval loptu po dlhom pase, zľava odcentroval do šestnástky na Gaviho a 19-ročný stredopoliar nezaváhal. O 15 minút neskôr centroval opäť Williams a Marino dal hlavou druhý gól domácich. Po prestávke sa presadil najskôr Joselu, keď poslal loptu do siete hlavou, chvíľu po ňom zvýšil na 4:0 Ferran Torres, ktorý sa presadil po prihrávke Carvajala. Alejandro Baena dal v 77. minúte piaty gól po tom, ako mu Joselu posunul loptu pätou a skóre uzavrel Torres po kolmej prihrávke od Rodriho.

 

V tej istej skupine potvrdili úlohu favorita Nóri, ktorí zdolali Gruzíncov 2:1. Na góly Erlinga Haalanda a Martina Ödegaarda z prvého polčasu odpovedal v závere duelu Budu Zivzivadze.

 

Taliani na milánskom San Sire zvierali Ukrajincov vo veľkom tlaku, do dvojgólového vedenia išli zásluhou Davida Frattesiho. Na konci polčasu však znížil Jarmolenko a hneď po prestávke mali Ukrajinci šancu na vyrovnanie. Potom už však mali opäť prevahu zverenci Luciana Spallettiho, ale ďalší gól už nestrelili.

Belgičania nemali s Estóncami ťažkú prácu, o ich hladký triumf sa postarali Jan Vertonghen, Lenadro Trossard, Charles de Ketelaere a dvakrát Romelu Lukaku. V ďalšom zápase "céčka" si dôležité víťazstvo pripísali Rakúšania, ktorí uspeli vo Švédsku 3:1. Všetky góly padli v druhom polčase, dvakrát sa presadil Marko Arnautovič a raz Michael Gregoritsch. Za domácich skorigoval výsledok Emil Holm. Rakúšania sú tak s Belgičanmi na čele tabuľky, obaja nazbierali 13 bodov.

 

Izrael zdolal Bielorusko gólom Gabiho Kanichowského v tretej minúte nadstaveného času a Švajčiari si doma poradili s Andorrou 3:0.

 


Zápas v I-skupine v Bukurešti medzi Rumunskom a Kosovom sa skončil s hodinovým oneskorením. Arbitri ho v 18. min prerušili, pretože domáci fanúšikovia vyvesili transparent na podporu Srbska. Rumunskú futbalovú federáciu teraz čaká vyšetrovanie od UEFA na základe porušenia predpisov o zákaze deklarovania politických stanovísk na štadiónoch. Domáci napokon gólmi v záverečnej desaťminútovke zvíťazili 2:0.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies