ISRAEL útok pokračuje Hamas EXKLUZÍVNY ROZHOVOR

NETKY.SK • 9 Október 2023, 07:46 • 2 min
ISRAEL  útok pokračuje Hamas EXKLUZÍVNY ROZHOVOR

Od včera dňa 07.10.2023 je Izrael vo vojne s Hnutím Hamas. Raketové útoky neutíchajú. Z pásma Gazy na Izrael lieta v rôznych intervaloch tisícky rakiet. Väčšinu z nich zlikviduje protivzdušná obrana tkz. Železná kopula, no viacero z nich preniká na územie Izraela. Rozprávali sme sa so Slovákom, ktorý žije na v Izraeli 23 rokov. Benjamin Natanjahu oznámil jednostranné stanovisko vlády Izraela o odvetnej operácii na hnutie Hamas.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vypočujte si exkluzívny rozhovor v ktorom sa dozviete ako vnímajú civilisti útok, ako sa na celú situáciu pozerajú. Taktiež prikladáme videá vyjadrenia premiéra Benjamina Natanjahua na celú situáciu. 

 

Armáda spúšťa pozemnú operáciu v pásme Gazy a letectvo už zbombardovalo niekoľko cieľov v Gaze. Odveta je ako bolo aj povedané od premiéra nemilosrdná a krutá.

Aktuálne okolo 600 Izraelčanov bolo zabitých a viac ako 100 bolo vzatých do zajatia.

 

Slovenský hrad sa rozsvietil farbami vlajky napadnutej krajiny. Ďalšie mnohé národy a krajiny ako USA, Spojené Kráľovstvo, Francúsko atď. vyjadrili úctu k obetiam a sypatizujú s postihnutou krajinou Izrael.

 

Na hraniciach Izreal a Libanonu podnikla vojenská organizácia Hisballáh ostrelovanie izreaelských pozícií tzv. fariem Šibáa raketami a delostreleckými granátmi. Táto oblasť je dlhodobo predmetom sporov medzi izraelskými silami a Hizballáhom, uviedol The Guardian. Armáda Izraela v nedeľu ráno zaútočila efektívne dronmi na pozície Hizballáhu v spornej oblasti Golantské výšiny




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
foto: Timesofisrael.com, media, text: redakcia Netky, video: The Guardian
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies