Z výbuchu v Bejrúte boli obvinení štyria poprední libanonskí politici

NETKY.SK • 10 December 2020, 14:37 • 2 min
Z výbuchu v Bejrúte boli obvinení štyria poprední libanonskí politici

BEJRÚT - Libanonský prokurátor, ktorý vyšetroval mohutný výbuch v bejrútskom prístave, v spomenutej záležitosti podal žalobu na tamojšieho dočasného premiéra a troch ministrov.

slovakia

left justify in out

Fadi Sawwan vo štvrtok obvinil Hassana Diaba, ktorý pôsobil vo funkcii predsedu vlády od 21. januára a odstúpil 10. augusta, niekoľko dní po explózii v Bejrúte. Medzi obvinenými sú aj bývalý minister financií Ali Hassan Khalil a niekdajší šéfovia rezortu verejných prác Ghazi Zeiter a Youssef Fenianos. Všetci štyria čelia obvineniu z nedbanlivosti, ktorá viedla k nešťastiu v libanonskej metropole.

 

img

 

Mohol by vás zaujímať: AKTUALIZÁCIA: Gigantická explózia v Bejrúte, šéf tajných služieb tuší, čo za tým je

 

Vláda v Libanone rezignovala, pohľad na udalosti od dnešných ranných hodín

 

Veľké nešťastie

Presne 4. augusta otriasla Bejrútom mohutná explózia, keď vybuchlo 2750 ton dusičnanu amónneho. Výbuch spôsobený pravdepodobne neďalekým požiarom pocítili v niekoľkých častiach mesta a v okruhu niekoľkých kilometrov spôsobil rozsiahle škody.

 

 

Tie vyčíslili na 10 až 15 miliárd dolárov. Niekoľko stoviek tisíc ľudí prišlo v priebehu niekoľkých sekúnd o strechu nad hlavou. Výbuch pocítili až na Cypre vzdialenom 150 kilometrov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies