SOPK splnila svoje poslanie a ciele aj v roku 2016

NETKY.SK • 5 December 2016, 14:27 • 2 min
SOPK splnila svoje poslanie a ciele aj v roku 2016

BRATISLAVA - Rok 2016 bol pre aktivity Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) úspešný a komora v plnom rozsahu plnila svoje poslanie aj stanovené ciele. Uviedol to dnes v Bratislave na hodnotiacej tlačovej konferencii predseda SOPK Peter Mihók.

slovakia

left justify in out

Komora podľa neho tento roka zorganizovala 29 misií do zahraničia, na ktorých sa zúčastnilo vyše 140 slovenských firiem. Na strane druhej prijala SOPK a jej regionálne komory 21 obchodných misií zo zahraničia. Podieľala sa tiež na organizovaní účastí slovenských podnikateľských subjektov na zahraničných, ale aj domácich veľtrhoch a výstavách.

 

Dôležitá bola podľa Mihóka činnosť komory aj v oblasti vzdelávania a poradensko-konzultačných služieb, pri pripomienkovaní legislatívnych návrhov, ako aj vo vydávaní obchodných dokladov vyžadovaných v medzinárodnom obchode.

 

Aktívny bol aj Rozhodcovský súd, ktorý v sledovanom období riešil žaloby v celkovej výške 4,440 milióna eur, z toho žaloby s medzinárodným prvkom vo výške 1,125 milióna eur.

Predseda SOPK vzhľadom na svoje pôsobenie v medzinárodných štruktúrach obchodných komôr často cestuje do zahraničia a podľa jeho slov všade hodnotia aktivity Slovenska v súvislosti s predsedníctvom v Rade EÚ vysoko pozitívne.

 

"Ohlasy na predsedníctvo Slovenska sú pozitívne. Sú výrazne pozitívne z hľadiska tém, ktoré sme dokázali nastoliť, ktoré boli diskutované. Samozrejme, Slovensko nemôže ovplyvniť ich riešenie. Aj predsednícka krajina má len svoj hlas a svoju váhu. Dôležité je, že orientuje polročné obdobie na určité priority, ktoré sú dôležité z hľadiska celej únie, ale aj z hľadiska predsedníckej krajiny a veľmi vysoko pozitívne je hodnotené celkove to organizačné aranžmán, ktoré je robené okolo jednotlivých kľúčových zasadaní na území Slovenskej republiky," doplnil Mihók.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies