Chystá sa podnikateľská misia do Kanady a USA s prezidentkou Čaputovou, podnikatelia sa môžu hlásiť

NETKY.SK • 16 December 2023, 06:55 • 2 min
Chystá sa podnikateľská misia do Kanady a USA s prezidentkou Čaputovou, podnikatelia sa môžu hlásiť

Správa informuje o tom, že zameranie cesty bude na IT s dôrazom na umelú inteligenciu (AI), zelené technológie / čisté technológie (cleantech, biotechnológie a elektromobilitu.

slovakia

left justify in out

Veľvyslanectvo SR v Ottawe, Veľvyslanectvo SR vo Washingtone, Kancelária prezidenta SR a Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) pozývajú slovenské podnikateľky a podnikateľov na podnikateľskú misiu sprevádzajúcu prezidentku SR Zuzanu Čaputovú pri príležitosti oficiálnej návštevy Kanady (29. – 31. januára 2024) a pracovnej návštevy USA (1. – 4. februára 2024), uvádza tlačová správa Ministerstva zahraničých vecí.

Cieľom je posilnenie hospodárskej spolupráce medzi Slovenskom a Kanadou/USA a priamych podnikateľských kontaktov, nadviazanie na otvorené projekty a predstavenie slovenských podnikateľov v teritóriu.

V rámci programu sa predpokladá organizácia podnikateľských fór, networkingových podujatí a návštevy významných technologických firiem a inštitúcií. Program podnikateľskej časti delegácie je v procese prípravy a bude priebežne aktualizovaný.

Doprava je plánovaná letecky, vládnym špeciálom, účastníkom budú účtované náklady na palubné občerstvenie, odhadovaná suma 400-500 eur. Ubytovanie a strava bude vo vlastnej réžii každého účastníka, organizátor poskytne odporúčané hotely pre ubytovanie celej delegácie, dodáva správa.

Organizátori si vzhľadom na obmedzené kapacity vyhradzujú právo výberu účastníkov a účastníčok misie s prihliadnutím na sektorové zameranie a profil účastníkov, ich doterajšie pôsobenie a potenciál v teritóriu, uvádza internetová stránka www.sario.sk, kde sa nachádzajú bližšie podmienky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: www.mzx.sk, ilustračné foto (sario.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies