V Indii zomrelo najmenej 27 ľudí po vypití toxického alkoholu

NETKY.SK • 18 Apríl 2023, 11:55 • 2 min
V Indii zomrelo najmenej 27 ľudí po vypití toxického alkoholu

NAÍ DILLÍ - Najmenej 27 ľudí zomrelo vo východoindickom štáte Bihár po konzumácii toxického alkoholu. Oznámili to v utorok miestni predstavitelia.

slovakia

left justify in out

V štáte Bihár je konzumácia alkoholu zakázaná. Takýto zákaz platí aj v niekoľkých ďalších indických štátoch, čo podporuje nelegálny obchod. Lacný alkohol z neregulovaných liehovarov každý rok zabije stovky ľudí. Počiatočné vyšetrovanie najnovšej tragédie odhalilo, že nápoje obsahovali jedovatý metylalkohol, ktorý bol zmiešaný s liehom.

 

Policajný predstaviteľ Jitender Kumar uviedol, že od soboty úrady potvrdili 27 úmrtí. Väčšina pochádzala z chudobných rodín a zvykla konzumovať lacné nápoje domácej výroby, dodal. Podľa miestnych médií zahynulo až 40 ľudí. Polícia za posledné tri dni zatkla 174 ľudí zapojených do nelegálnej výroby, predaja a dodávok alkoholu. Počas razií skonfiškovala a zničila viac ako 900 litrov toxického alkoholu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies