Sólymos: Nový vzdelávací program bude učiť deti triediť odpad

NETKY.SK • 22 Jún 2017, 15:06 • 2 min
Sólymos: Nový vzdelávací program bude učiť deti triediť odpad

BRATISLAVA - Ministerstvo životného prostredia (MŽP) dnes odštartovalo pilotnú fázu environmentálneho vzdelávacieho projektu Triedim, triediš, triedime.

slovakia

left justify in out

MŽP projektom, do ktorého sa už zapojilo 962 tried po celom Slovensku, reaguje na skutočnosť, že Slovensko sa v triedení odpadu ocitá na chvoste Európskej únie. "V oblasti triedenia odpadu stále máme rezervy,“ vyhlásil šéf envirorezortu László Sólymos, ktorý projekt odštartoval priamo na Spojenej škole na Tilgnerovej ulici v Bratislave.

Projekt je určený žiakom prvého až štvrtého ročníka základných škôl a jeho cieľom je naučiť budúce generácie, ako správne nakladať s odpadom a podporiť budovanie návykov smerujúcich k ochrane životného prostredia. „A nejde len o deti. Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť jedno. Najrýchlejšia cesta k zmene prístupu dospelých vedie cez ich deti,“ uviedol Sólymos.

 

Projekt sa zameriava na triedenie a separáciu troch najčastejšie sa vyskytujúcich komodít, ktorými sú plast, papier a sklo. Edukáciu v tejto oblasti zabezpečujú informačné tabule a sety na triedenie, ktoré sú umiestnené priamo v triedach.

Projekt je podľa Sólymosa odpoveďou aj na výsledky nedávneho environmentálneho prieskumu, z ktorého výsledkov vyplynulo, že pre zlepšenie ochrany životného prostredia je nevyhnutné venovať viac pozornosti vzdelávaniu a osvete. Na druhé miesto respondenti umiestnili podporu triedenia odpadu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies