Soči stále trápia túlavé psy

NETKY.SK • 7 Február 2014, 17:44 • 2 min
Soči stále trápia túlavé psy

SOČI - V okolí a priamo v dejisku ZOH sa pohybuje niekoľko tisíc túlavých psov, videli ich už aj na Olympijskom štadióne, vo vnútri bezpečnostných zón a tiež v hoteli.

slovakia

left justify in out

V dejisku zimných olympijských hier v ruskom Soči majú stále problémy s túlavými psami, najnovšie sa opustené zviera objavilo na trati určenej pre bežcov na lyžiach v areáli Laura. Na jednej ruskej webovej stránke je video, v ktorom pes šteká na lyžiarov počas štvrtkového tréningu. "Nestál športovcom v ceste. Bol veľmi pokojný," povedal švédsky novinár Pelle Johansson.

V okolí a priamo v Soči sa pohybuje niekoľko tisíc túlavých psov, videli ich už aj na Olympijskom štadióne, vo vnútri bezpečnostných zón a tiež v hoteli. Miestni organizátori odmietli poskytnúť informácie o tom, aké použijú opatrenia, aby nedošlo k podobnému incidentu počas pretekov. Každému odchytenému psovi v olympijskom areáli sa údajne dostane plného veterinárneho vyšetrenia a v prípade žiadnych problémov zviera následne pustia. 

Americká bežkyňa na lyžiach Kikkan Randallová, jedna z najväčších favoritiek na zisk zlata v individuálnom šprinte, počas svojho tréningu nevidela žiadneho psa ani iné zviera a neobáva sa, že by mohlo dôjsť k prerušeniu nejakej súťaže. "Vyrastala som na Aljaške, kde musíte byť pripravení na bežiacich losov z lesa. Takže cítim, že som pripravená na všetko," povedala 31-ročná Randallová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies