Sochu Manneken-Pis v Bruseli oblečú do slovenského kroja

NETKY.SK • 15 Apríl 2014, 11:15 • 2 min
Sochu Manneken-Pis v Bruseli oblečú do slovenského kroja

BRUSEL - Sochu Manneken-Pis v Bruseli oblečie Bratislavský samosprávny kraj (BSK) pri príležitosti 10. výročia vstupu Slovenska do Európskej únie do slovenského kroja.

slovakia

left justify in out

Kraj tak urobí v spolupráci s Európskou komisiou a Stálym zastúpením SR pri EÚ, agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová. Akcia sa bude konať v centre historického Bruselu 3. mája, pričom na podujatí sa predstavia aj iné slovenské regióny.

 

Bratislavský kraj bude mať počas akcie svoj stánok práve v blízkosti sochy Manneken-Pis. "Je to príležitosť, ako môžeme predstaviť našu kultúru, naše tradície a atraktívne miesta v Bratislavskom kraji,“ uviedol predseda kraja Pavol Frešo. Návštevníci môžu na akcii ochutnať malokarpatské vína či tradičné bratislavské rožky. BSK sa bude prezentovať aj v rámci sprievodného kultúrneho programu, predstavia sa "choduliari“ oblečení v kostýmoch znázorňujúcich symboly mesta Bratislava, živá socha "Čumila“ a pripravený je aj hudobný program. 

 

Na príprave podujatia spolupracuje aj Veľvyslanectvo SR pri Belgickom kráľovstve. Záštitu prevzali podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič, stály predstaviteľ SR pri EÚ veľvyslanec Ivan Korčok a veľvyslanec SR v Belgickom kráľovstve Ján Kuderjavý, účasť prisľúbil aj primátor mesta Brusel Yvan Mayeur. 

 

Pri príležitosti 10. výročia vstupu Slovenska do Európskej únie založila Kancelária BSK v Bruseli spolu so Zastúpením hlavného mesta Praha pri EÚ tradíciu spoločných československých diskusných večerov v Bruseli pod názvom Československé rozhovory k veci a nad vecou. Podujatie je určené pre slovenskú a českú komunitu žijúcu za hranicami svojich krajín. Úvodná marcová diskusia zhodnotila desaťročné pôsobenie Slovákov a Čechov v EÚ. "Podujatie malo veľký úspech a preto pripravujeme ďalšie, na ktoré chceme pozvať slovenské a české osobnosti, ktoré budú diskutovať o aktuálnych európskych témach,“ dodal Frešo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies