Banská Bystrica sa po ročnej prestávke opäť raduje z titulu majstra hokejovej Tipsport ligy

NETKY.SK • 17 Apríl 2019, 10:58 • 2 min
Banská Bystrica sa po ročnej prestávke opäť raduje z titulu majstra hokejovej Tipsport ligy

BANSKÁ BYSTRICA - Po dvoch rokoch sa banskobystrický zimný štadión opäť ponoril do majstrovskej eufórie. "Baranom" sa podarilo získať premiérový i tretí titul v sérii na domácom štadióne.

slovakia

left justify in out

Oslavy majstrovského titulu odštartovali hneď po záverečnom klaksóne, keď sa na ľad vyrútili všetci hráči a po slávnostnom odovzdaní medailí a majstrovskej trofeje sa rozbehli naplno. Šampanské striekalo neúnavne na všetky strany, za obeť padlo priamo tam vyše 50 fliaš, a všetci si chceli zapózovať s majstrovskou trofejou. To už boli na ľade okrem hráčov, trénerov, masérov, lekárov, kustódov, funkcionárov aj rodiny hokejistov s deťmi a taktiež množstvo fanúšikov. Z reproduktorov sa hrnuli oslavné piesne ako We Are The Champions od Queenu a hudba neprestávala hrať ani hodinu po zápase.

 

img

 

Kým hráči sa postupne presunuli do šatní na víťazné cigary, fanúšikovia skandovali pred štadiónom a potom sa oslavy presunuli do ulíc.

 

"Sú to neopísateľné pocity, rovnaké ako vlani pri mojom prvom titule s Bystricou. Na ten spomínam, akoby to bolo včera. Poriadne to oslávime," vyznal sa najproduktívnejší hráč sezóny Éric Faille. V súčte základnej časti a Kaufland play off získal 88 bodov (29+59) v 67 zápasoch. Kanadský útočník nebol v tíme pri premiérových domácich oslavách pred dvomi rokmi a o to viac mal chuť oslavovať pred vlastnými fanúšikmi. "Minulý rok sme chceli získať trofej v domácom prostredí, podarilo sa to až teraz. Vyhrali sme titul, lebo sme boli konzistentní, držali sme spolu, to bola naša najsilnejšia zbraň."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Make that 2 🏆🥇#mysmemajstrinoaco

Príspevok, ktorý zdieľa Eric Faille (@faillezy),

 

Asistent trénera Ivan Droppa priznal, že mu až tak nezáležalo, kde sa bude oslavovať a radšej by si ušetril nervy v dramatickom štvrtom zápase v Nitre. "Chceli sme to ukončiť už v Nitre, ale bol to ťažký a zdatný súper. Tento titul je zásluha celého kolektívu, každý drel naplno."

 

Majstrovský titul má špeciálnu príchuť pre Dávida Šoltésa, ktorý prišiel do Bystrice pred koncom sezóny z Košíc. "Je to pre mňa nezabudnuteľný moment, budem si ho pamätať až do smrti. V Bystrici som našiel skvelý kolektív, manažment a som nesmierne rád, že som sa sem dostal," povedal.

 

img

 

Mužstvo spod Urpína splnilo úlohu favorita, hoci s takýmto statusom sa nerado prezentovalo. Podmienky a hráčsky káder však hovorili jasnou rečou a v Banskej Bystrici si všetci uvedomovali, aká má byť odmena. Tridsaťročný hokejista Matej Češík získal piaty titul za uplynulých šesť sezón, ďalší ešte v sezóne 2006/2007 so Slovanom Bratislava. "Vyhrali sme základnú časť a tím, ktorý ide s týmto do play off, musí chcieť titul. Každý to mal tak nastavené. Nehovorili sme o tom, ale vedeli sme to," uzavrel útočník Banskej Bystrice.

 

img

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies