Na oslavu pri príležitosti 70. výročia DAB v Nitre prijali pozvanie aj "LEVY" Oklamčák, Golonka, Fischer a Traubner

NETKY.SK • 27 Október 2019, 17:30 • 2 min
Na oslavu pri príležitosti 70. výročia DAB v Nitre prijali pozvanie aj "LEVY" Oklamčák, Golonka, Fischer a Traubner

Nitra - tento víkend sa pri príležitosti 70. výročia založenia divadla Andreja Bagara v Nitre, konala oslava pod názvom Od Jánošíka k Pápežovi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V rámci gala večera vystúpili desiatky hercov, spevákov a tanečníkov nitrianskeho divadla, kde predviedli ukážky z predstavení: Jánošík, Na skle maľované, Utekajte, slečna Nituš!,

Malý obchod hrôzy, Fidlikant na streche, Grék Zorba, Adam Šangala, Modrá ruža, Tisícročná včela, Kabaret, Syna či dcéru, Sladká charita, Povolanie pápež.

 

Program sprevádzal Orchester Jula Selčana, zbor a tanec Poddukelského umeleckého ľudového súboru - PUĽS. Pozvanie na túto veľkolepú oslavu prijalo mnoho známych osobnosti, z oblasti kultúry, športu, medicíny, spoločenského života a medzi nimi aj členovia zoskupenia Československý Lev celosvetovo uznávaný odborník na ženskú krásu, "krasológ" Jozef Oklamčák, hokejová legenda Jozef Golonka, kardiochirurg prof. Viliam Fischer, neurológ prof. Pavel Traubner a spisovateľka Marika Studeničová.

 

img

 

V rámci tohto veľkolepého podujatia bola do života uvedená aj kniha Divadlo Andreja Bagara 70 v Nitre, ktorú pokrstil, súčasný riaditeľ divadla Jaroslav Dóczy spolu s predchádzajúcim riaditeľom, hercom Jánom Greššom a bývalou riaditeľkou divadla Hildou Augustovičovou.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies