SNS: Predaj vozňov a výzva na privatizáciu Carga je škandál

NETKY.SK • 30 Máj 2015, 13:01 • 2 min
SNS: Predaj vozňov a výzva na privatizáciu Carga je škandál

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) je šokovaná predajom a následným prenájmom železničných vozňov v spoločnosti Cargo.

slovakia

left justify in out

Ministra dopravy Jána Počiatka v tejto súvislosti žiada o nápravu a odvolanie generálneho riaditeľa Carga Vladimíra Ľuptáka. V tlačovej správe o tom informoval predseda SNS Andrej Danko.


"Ide o do neba volajúcu drzosť, keď nielenže bolo predaných vyše 12-tisíc železničných vozňov a následne prenajatých 8-tisíc vozňov za takmer identickú cenu, ale navyše generálny riaditeľ začal hovoriť verejne o privatizácii tej istej spoločnosti, ktorú takto zaťažil, vlastne ticho sprivatizoval," uvádza vo svojom vyhlásení Danko s tým, že ak Počiatek neurobí opatrenia na nápravu, bude to nasvedčovať tomu, že ide o riadený a cieľavedomý proces ovládnutia tejto spoločnosti. "Pokiaľ vláda chce privatizovať, musí tak robiť transparentne, a tak musí konať aj manažment v týchto spoločnostiach. V novodobej histórii Slovenska došlo k mnohým predajom strategických spoločností. Neudiali sa však až tak škandalózne postupy, aby manažment najprv predal strategický majetok, následne sa nechal majetkovo ovládnuť a ovplyvňovať a navyše následne začal vyzývať na privatizáciu," dodáva Danko.


Denník Hospodárske noviny v piatok 29. mája priniesol informáciu o tom, že generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia, a. s. Vladimír Ľupták je za jej privatizáciu a plánuje to navrhnúť aj ministrovi dopravy Jánovi Počiatkovi. "Teraz je ten správny čas. Máme totiž dlhodobé kontrakty, firma bude oddlžená a stabilná. Momentálne sú všetky náznaky toho, že Cargo by mohlo ísť na predaj," povedal Ľupták pre Hospodárske noviny. Ako tiež uviedol denník, ministerstvo dopravy v súčasnosti o privatizácii ZSSK Cargo neuvažuje. "Otázka privatizácie spoločnosti Cargo nie je na programe dňa a určite ju nebude riešiť táto vláda. Akú stratégiu však zvolia budúce vlády, dnes nevieme predpokladať," odkázal pre Hospodárske noviny rezortný hovorca Martin Kóňa.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies