Strana Vlasť sa vyjadruje, čo by mal stihnúť minister vnútra hneď prvý deň v úrade

NETKY.SK • 26 Február 2020, 16:3 • 2 min
Strana Vlasť sa vyjadruje, čo by mal stihnúť minister vnútra hneď prvý deň v úrade

BRATISLAVA – Dnes, keď už ostáva do volieb len niekoľko dní, sa postupne dostáva na povrch, akí politici by mali záujem o post ministra vnútra SR. Igor Matovič, ako predseda OĽaNO sa vyjadril, že by to zvládol. Sme rodina má na tento post hneď dvoch kandidátov a v strane Za ľudí sa o rezort uchádza Veronika Remišová. V médiách bolo dokonca avizované, že o tento post mjaví záujem aj Andrej Kiska.

slovakia

left justify in out

Ernest Nagy, bezpečnostný expert strany Vlasť dal do pozornosti tri body, ktorými by sa mal zaoberať minister vnútra SR v prvý deň svojho pôsobenia.

 

1. Zrušiť nariadenie o zásadách kariérneho postupu príslúšníkov Policajného zboru (PZ).

 

Čo to však znamená? Jedinou úlohou a poslaním nariadenia je zafixovať statusquo v PZ riadiacimi pracovníkmi tak, aby sa na ich miesta nemohli dostať noví odborne a morálne zdatní policajti. Tzn. že ak nový minister bude mať naozaj úprimnú snahu očistiť PZ a tým ho aj zfunkčniť aby Polícia znova bola

schopná plniť úlohy vyplývajúce zo zákona o PZ, inú možnosť nemá!

 

img

 

2. Zrušiť národnú jednotku boja proti extrémizmu v rámci NAKA.

 

Tam kde extrém naozaj je, tam ho nevidia. Podľa Nagya treba zmeniť prostredie, teda od počítačov a vypočúvania telefonickej komunikácie, smerom do ulíc a tam hľadať prvky extrémizmu. Ak policajt nedokáže na ulici rozoznať čo je a čo nie je extrém, treba si zodpovedne položiť otázku ako prebieha vzdelávací proces príslušníkov PZ.

 

img

 

3. Znžiť počet hovorcov ako ministerstva vnútra SR, tak aj Policajného prezídia

 

Dnes to už podľa bezpečnostného technika Vlasti vyzerá tak, že hovorca má svojho hovorcu. Z tohto dôvodu je preto za zníženie týchto stavov minimálne o polovicu. Za nebezpečenstvo považuje situáciu, keď sa hovorca stane predĺženou rukou mimovládok v PZ. Dostávajú sa potom k informáciám, ktoré by mali slúžiť výhradne služobným potrebám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona