Čína označuje americký jadrový arzenál za hrozbu pre celý svet

NETKY.SK • 5 August 2022, 18:34 • 2 min
Čína označuje americký jadrový arzenál za hrozbu pre celý svet

OSN – Americký jadrový arzenál ohrozuje regionálny a medzinárodný mier a bezpečnosť. Uviedol to vo štvrtok zástupca čínskej delegácie, riaditeľ odboru kontroly zbrojenia Ministerstva zahraničných vecí Čínskej ľudovej republiky Ding Tongbing v prejave na hodnotiacej konferencii Zmluvy o nešírení jadrových zbraní.

slovakia

left justify in out

„Ako jadrová superveľmoc majú Spojené štáty obrovský jadrový arzenál, ktorý naďalej ohrozuje regionálny a medzinárodný mier a bezpečnosť,“ zdôraznil čínsky predstaviteľ. Poznamenal, že Čína vždy udržiava svoj jadrový arzenál na minimálnej úrovni potrebnej na ochranu národnej bezpečnosti.

 

 

„Čína sa nikdy nezúčastňovala a nikdy sa nezúčastní pretekov v zbrojení,“ upozornil predstaviteľ Čínskej ľudovej republiky.

Diplomat tiež poznamenal, že vytvorenie mechanizmu na kontrolu zbraní medzi Čínou a Spojenými štátmi nie je možné bez toho, aby sa zohľadnil celý rozsah ich vzťahov.

 

„Čína vedie dialóg o kontrole zbraní s mnohými krajinami. Predtým bol taký dialóg aj so Spojenými štátmi. Ale Spojené štáty opisujú vzťahy s Čínou ako rivalitu alebo konkurenciu, podnikajú kroky na potlačenie Číny, narúšajú jej suverenitu a územnú celistvosť,“ pokračoval Ding Tongbin.

 

img

 

„Je to ako postaviť voz pred koňa. V praxi je to nemožné. Dialóg o kontrole zbraní nemôže prebiehať izolovane od celého komplexu vzťahov medzi Čínou a Spojenými štátmi,“ zhrnul diplomat.

 

https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/15399907



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies