Snímka Slovensko 2.0 mieri na zahraničné festivaly

NETKY.SK • 7 Október 2014, 10:59 • 2 min
Snímka Slovensko 2.0 mieri na zahraničné festivaly

BRATISLAVA - Slovenský film s názvom Slovensko 2.0 (2014) uvedú aj na zahraničných festivaloch. Medzinárodná festivalová premiéra sa bude konať na 30. Filmovom festivale vo Varšave, ktorý sa uskutoční od 10. do 19. októbra.

slovakia

left justify in out

"Varšavský filmový festival je festival A - kategórie. Patria do nej aj festivaly v Cannes, Benátkach, Berlíne alebo v Karlových Varoch. Navštevuje ho viac ako stotisíc divákov. Navyše, Poľsko je nášmu dianiu i filmu veľmi blízke. Preto je Varšava výbornou platformou na festivalový štart Slovenska 2.0," povedali producenti diela Zora Jaurová a Mátyás Prikler.

 

Snímku premietnu aj počas českého Medzinárodného festivalu dokumentárnych filmov Ji.hlava a to konkrétne v rámci East Silver Marketu. Jeden z desiatich filmov, ktoré tvoria Slovensko 2.0, Druhý pokus Petra Kerekesa bude v Jihlave súťažiť aj o cenu Silver Eye. Podujatie sa bude konať od 23. do 28. októbra. 

Ďalej bude snímka putovať aj na ukrajinský Medzinárodný filmový festival (MFF) Molodist, ktorý sa uskutoční od 25. októbra do 2. novembra. Slovensko 2.0 predstavia aj v Grécku počas MFF Thessaloniki, kde bude od 1. do 8. novembra súčasťou Agora Film Marketu. Snímka neobíde ani FilmFestival v nemeckom Cottbuse, ktorý sa bude konať od 4. do 9. novembra.

 

"Teší nás, že film, ktorý nakrútili slovenskí filmári o Slovensku zaujíma aj publikum v iných krajinách Európy. Okrem toho, že projekt ukazuje prierez súčasnej slovenskej kinematografie, zaujal aj svojou témou - reflexia vlastnej krajiny a identity je totiž otázkou, ktorú riešia filmári i diváci všade na svete," vyhlásili Jaurová a Prikler. 

 

Slovensko 2.0 ponúka desať desaťminútových filmov, prostredníctvom ktorých režiséri Juraj Herz, Martin Šulík, Peter Kerekes, Mišo Suchý, Ondrej Rudavský, Peter Krištúfek, Miro Jelok a ich kolegyne Zuzana Liová, Iveta Grófová a Viera Čákanyová predstavujú osobný, politický, sociálny, humorný aj ironický pohľad na príbeh Slovenska. Diváci a diváčky môžu vidieť hrané a dokumentárne filmy, zastúpenie majú aj animovaný i experimentálny žáner. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies