Snehové jazyky a poľadovica komplikujú dopravu aj v Čechách

NETKY.SK • 5 Január 2015, 12:22 • 2 min
Snehové jazyky a poľadovica komplikujú dopravu aj v Čechách

PRAHA - Snehové jazyky a silný vietor komplikujú dnes dopravu v celom Česku. Väčšinu ciest pokrýva rozmočený nános snehu a miestami aj poľadovica. Ráno bol preto v Harrachove dočasne uzavretý pre všetku dopravu hraničný priechod do Poľska, citoval spravodajský server Novinky.cz Riaditeľstvo ciest a diaľnic.

slovakia

left justify in out

V noci a niekde aj ráno výdatne snežilo. Podľa odhadu Pavla Borovičku z Českého hydrometeorologického ústavu pribudlo na horách asi desať centimetrov snehu, v Krušných horách to bolo vyše 15 cm a na Klínovci až 25 cm nového snehu, informoval server iDNES.cz.
      

Čerstvý sneh sa nachádza aj na cestách Pardubického i Královohradeckého kraja; na hlavných ťahoch, ktoré solili, je rozmočený, na menších cestách ujazdený, a nárazový vietor vytvára snehové jazyky. Podobná situácia je na Vysočine a v Plzenskom kraji.
      

Na východe Česka v noci takmer nesnežilo, situácia však komplikuje silný vietor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies