Smutná správa: Vo veku 75 rokov nás navždy opustil redaktor Peter Maťašovský

NETKY.SK • 10 Október 2022, 09:47 • 2 min
Smutná správa: Vo veku 75 rokov nás navždy opustil redaktor Peter Maťašovský

BRATISLAVA – Na verejnosť sa dostala smutná správa o úmrtí, navždy nás opustil televízny poľnohospodársky redaktor Peter Maťašovský vo veku 75 rokov.

slovakia

left justify in out

Svoj život odovzdal práci, pôsobil v spravodajstve aj v publicistike v Československej a neskôr v Slovenskej televízii. O tom, že viac nie je medzi nami, priniesla pre TASR správu jeho dcéra Petra Stano Maťašovská.

Jeho začiatky vo vysielaní sú späté s rokom 1974, vtedy absolvoval konkurz na pozíciu programového hlásateľa a obsadil miesto v Československej televízii. Patrí mu česť, že bol prvým mužom v profesii, ktorá do toho času bývala reprezentovaná iba ženami.

Po troch rokoch zostal verný spravodajstvu a na starosti mal aj relácie venujúce sa ekonomickým problémom ako napríklad Kredit či Hospodársky zápisník a tiež pôsobil ako redaktor, pričom jeho špecializáciou bolo poľnohospodárstvo.

Jeho kariéra v rámci verejnoprávnej televízie trvala 30 rokov a za úsilie ako aj nesporný talent, bol odmenený niekoľkými novinárskymi oceneniami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies