V prípade zmiznutého dievčatka Madeleine našli nové dôkazy

NETKY.SK • 4 Máj 2022, 17:03 • 2 min
V prípade zmiznutého dievčatka Madeleine našli nové dôkazy

LISABON - Nemeckí vyšetrovatelia odhalili v prípade zmiznutej Madeleine McCannovej nové dôkazy proti hlavnému podozrivému. Trojročné dievčatko zmizlo pred 15 rokmi z hotela v Portugalsku. V utorok o tom informovala nemecká prokuratúra.

slovakia

left justify in out

„Vyšetrovanie stále prebieha a domnievam sa, že sme odhalili nové skutočnosti – dôkazy, hoci nie forenzné,“ vyhlásil prokurátor Hans Christan Wolters.

 

img

 

Trojročná Britka Madeleine zmizla z dovolenkového apartmánu svojich rodičov v portugalskom letovisku Praia da Luz 3. mája 2007. Prípad mal vtedy veľkú medzinárodnú mediálnu odozvu.

 

Prečítajte si tiež: Muž so ženou zažili dramatické chvíle. Bratislavčan na nich vyštartoval so sekerou!

 

V apríli portugalské a nemecké orgány oznámili, že hlavným podozrivým v prípade je pedofil Christian Brueckner, ktorý v rokoch 1995 až 2007 žil v portugalskej provincii Algarve. Práve v oblasti, kde Madeleine uniesli, sa v tom čase živil pochybnými aktivitami vrátane vlámaní do hotelových izieb či apartmánov.

 

img

Christian Brueckner

 

Podozrivý si aktuálne vo väzení odpykáva sedemročný trest za znásilnenie 72-ročnej americkej turistky v Praia de Luz, ku ktorému došlo v roku 2005.

 

Hoci voči nemu zatiaľ neboli vznesené žiadne obvinenia, polícia sa domnieva, že v čase zmiznutia Madeleine sa nachádzal v blízkosti hotela. „ Christian Brueckner nemá žiadne alibi,“ uviedol Wolters.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies